Promo

Știați că whisky-ul este un simbol cultural? De ce să cumpărați whisky single malt?

Cel mai important motiv pentru a cumpăra un whisky single malt este calitatea. Acest tip de whisky are o aromă distinctă, spre deosebire de amestecuri, care pot avea variații de aromă. În schimb, whisky-ul single malt este produs prin amestecarea diferitelor tipuri de whisky. Acesta este cel mai bun mod de a face un single malt unic, delicios. Bogăția și complexitatea sa sunt ceea ce o fac o băutură specială.

În calitate de cunoscător, veți dori să vă bucurați de aroma unică a whisky-ului single malt. Diferența dintre un single malt și un amestec nu este doar prețul, ci calitatea. Diferența de gust se reflectă în aroma și aroma unui single malt. O sticlă bună de single malt are arome mai pronunțate și este mai complexă decât un amestec. Deși aceste caracteristici fac un whisky diferit, merită totuși să-l cumpărați. Whisky-ul single malt este de obicei destinat să bea pur și simplu. Acest tip de whisky este de obicei mai scump și specializat. De asemenea, poate fi amestecat cu sifon sau apă. Cel mai important lucru este că te vei bucura de ceea ce bei. Nu vrei să te plictisești sau s-ar putea să nu-ți placă deloc. Nu există o modalitate mai bună de a savura o sticlă bună de whisky decât să o savurezi cu cocktailul tău preferat.

 

Whisky condimentat cu kumquat

Kumquat, acele mici sfere de portocale cu coaja dulce și pulpa acrișă, sunt unul dintre fructele pe care le aștept cel mai mult în timpul iernii. Sunt grozave pentru gustare sau și mai bine, pregătiți un cocktail. Combinația de whisky bogat și kumquat delicat, împreună cu vanilie și scorțișoară, face un lichior delicios de casă. Se toarnă peste înghețată și se consumă în serile răcoroase de vară.

Turnați whisky-ul într-un decantor sau un borcan mare cu un capac etanș. Puneți apa la fiert, adăugați fructele de kumquat și fierbeți timp de 1 minut pentru a îndepărta ceara de pe piele. Scurgeți și treceți sub jet de apă rece pentru a se răci. Tăiați kumquats în jumătate și adăugați-le peste whisky. Adăugați scorțișoara și amestecați. Închideți borcanul etanș și lăsați la loc răcoros timp de 3 zile. Se strecoară în pahare mici, se decorează cu câteva kumquats, dacă vrei, și consumă în fiecare seară de vară împreună cu prietenii. De asemenea, este delicios turnat peste înghețată.

 

Beneficiile whisky-ului

Indiferent de vârsta ta, probabil ai auzit de beneficiile whisky-ului, dar care sunt exact acele beneficii? Mulți oameni îl beau pentru că îl găsesc relaxant și calmant. Există multe beneficii pentru sănătate ale consumului de whisky, inclusiv o inimă mai sănătoasă și o minte mai ascuțită. Cu toate acestea, beneficiile consumului de whisky depind de circumstanțele dumneavoastră individuale. Dacă sunteți îngrijorat de abuzul de alcool, luați în considerare aceste motive pentru a bea whisky.

Unul dintre beneficiile whisky-ului este capacitatea sa de a-ți îmbunătăți sănătatea. Să bei unul sau două degete pe zi îți poate îmbunătăți sănătatea, dar mai mult decât atât ar putea fi dăunător. În plus, amestecarea whisky-ului cu sifon sau coca-cola poate afecta beneficiile acestuia pentru sănătate. Deci, cât ar trebui să bei în fiecare zi? Un pahar de whisky vă poate ajuta la pierderea în greutate, dar nu o faceți mai mult de o dată pe săptămână. Cel mai bine este să bei mai puțin de un pahar în fiecare zi.

Alte beneficii ale whisky-ului includ proprietățile sale anti-îmbătrânire. Antioxidanții din whisky pot ajuta la combaterea simptomelor demenței și bolii Alzheimer. Acest lucru vă poate ajuta să vă îmbunătățiți memoria și claritatea mentală. În timp ce consumul de whisky ar trebui să fie făcut cu moderație, conținutul de alcool din acesta este important pentru sănătatea dumneavoastră generală. Whisky-ul tradițional este adesea băut după mese pentru a ajuta alimentele să treacă prin sistemul digestiv. De asemenea, aduce sânge proaspăt în stomac, ceea ce ajută organismul să digere alimente. Ca urmare, riscul de indigestie este redus.

 

Cum să combinați un pahar de whisky cu diferite alimente

Adesea, un băutor își va combina spiritul cu gustări. Acest lucru se datorează faptului că conținutul de alcool din alimente ajută la scoaterea în evidență a aromelor. Aceasta înseamnă că asocierea cu diferite alimente este importantă. Astfel, poți scoate în evidență aroma mâncărurilor, amplificând și spiritul whisky-ului. Acest articol vă va oferi câteva sfaturi pentru ca următoarea pereche de whisky să fie un succes. Bucurați-vă! Când decideți ce tip de whisky să serviți, țineți cont de tipul de mâncare.

Dacă nu ești sigur ce mâncare să servești cu whisky-ul tău, încearcă amestecurile de gustări. Puteți alege dintre covrigi, alune, chipsuri de secară și alte gustări. Deși nucile nu merg întotdeauna bine cu whisky-ul, unele persoane o fac. De exemplu, nucile prăjite funcționează bine cu un whisky afumat. Whisky-ul single malt se combină bine cu nuci dulci. Dacă combinați un whisky ușor cu un preparat sărat, puteți alege un whisky mai ușor, cu un nivel de aciditate mai scăzut. Dacă combinați un whisky cu corp mediu sau plin cu un fel de mâncare gras, ar trebui să urmăriți opusul.

Când asociezi whisky-ul cu mâncarea, este important să potriviți aroma alimentelor cu aroma whisky-ului. De exemplu, un whisky american ușor merge bine cu plăcintă cu mere, în timp ce un whisky american merge bine cu o plăcintă cu mere. Ambele arome ar trebui să se completeze reciproc, iar oaspeții tăi le vor adora. Vei deveni un maestru al whisky-ului și al asocierilor cu alimente cu ajutorul acestui ghid. Deci bucură-te vara aceasta de un whisky cu prietenii!

 

Previous ArticleMacul de Himalaya, macul de culoarea ceruluiNext ArticleVoi unde ați mâncat cele mai bune fructe de mare? Ați învățat să le preparați singuri?
x
Da-mi un "Like":