Promo

10 flori de balcon de primăvară – cum să le alegi pe cele potrivite

Dacă ai norocul să ai un balcon sau o terasă, nu renunța la decorarea cu flori de primăvară colorate și parfumate. Primăvara este anotimpul renașterii și cel mai colorat al anului. 

Primăvara este și anotimpul schimbării și al reînnoirii: de la curățenia casei până la garderobă, acest sezon este momentul potrivit pentru a reda vitalitate și culoare în tot ceea ce ne înconjoară și pentru a ne stimula creativitatea și energia pozitivă.

1. Mușcatele

Mușcata este o floarea de balcon excelentă: produce multe flori colorate și parfumate. Este foarte puternică și rezistentă și nu necesită îngrijire specială. De asemenea, este foarte ușor de plantat. Mușcata poate fi poziționată unde doriti, evident, dacă este expusă cu generozitate la soare ne va oferii înfloriri mai intense și de durată.

2. Primula

Primrozele sunt una dintre primele flori care anunță sosirea verii. Această floare a fost numită cândva „floare palidă” datorită culorilor sale moi și opace, astăzi, datorită selecției, hibridizării și introducerii de noi specii, primulele ne oferă culori strălucitoare, uneori incredibile, cu desene rafinate, sau cu un aspect antic.

Primrozele sunt  flori foarte ușor de îngrijit: cu mici si simple atentii pot rezista foarte mult timp. 

3. Lalelele

Lalelele sunt  florile simbolice ale primăverii. Colorate și vesele, readuc zâmbetul și buna dispoziție. Perioada ideală pentru plantarea bulbilor de lalele este din octombrie până la sfârșitul lunii noiembrie și, dacă temperaturile permit, chiar și în primele zile ale lunii decembrie.

4. Trandafirii cățărători

Trandafirii cățăratori sunt plante arbustive perene care produc flori frumoase și din acest motiv sunt cultivați în scop ornamental atât în ​​ghivece, cât și în grădină. Aceste tipuri de trandafiri sunt foarte potrivite pentru decorarea arcadelor, pereților și pereților balcoanelor. Trandafirii cățărători pot fi împărțiți în două soiuri principale: Rambler și Climber.

5. Iasomia cățărătoare

Daca vrei sa profiți de spațiul de pe peretele balconului sau terasei tale, dar nu esti adeptă trandafirilor, o soluție la fel de frumoasă și parfumată este Iasomia cățărătoare. Iasomia  este folosită ca plantă ornamentală, dar și pentru producerea de parfumuri naturale și ceaiuri din plante, datorită parfumului deosebit al florilor sale. Există peste 200 de soiuri de iasomie, printre cele mai răspândite găsim atât plante care înfloresc primăvara, cât și iasomie care prevăd toamna și iarna ca perioadă de înflorire. 

6. Lavandă

Lavanda are un parfum care dă prospețime locuintei, este un excelent repelent natural anti- țânțari și are efecte benefice pentru cei care suferă de insomnie, făcând încăperile plăcut aromate. Datorită proprietăților sale, este întotdeauna indicat să aveți niște plante frumoase de lavandă pe balconul casei sau în grădină.

7. Surfinia 

Surfinia este planta ideală pentru ghivece și jardiniere, dar și pentru paturi de flori colorate, deoarece este capabilă să creeze covoare și cascade care pot ajunge la trei metri, cu flori foarte strălucitoare și colorate diferit în funcție de varietate: de la alb la roz, de la roșu purpuriu la violet și albastru.

8. Narcisa

Floarea de mai, este cea mai potrivită pentru a fi cultivată în perioada de primăvară. Este o plantă bulbiferă, usor de cultivat și potrivită atât pentru cultivare în ghivece cât și în paturi de flori și grădini. Narcisa preferă mediile umbroase, răcoroase și umede, dar rezistă bine chiar și în poziții însorite dacă este bine udată.

9. Lobelia

Dacă ai un balcon sau o grădină la umbră, o altă plantă perfectă de crescut este Lobelia. Din aprilie până la prima vreme rece produce o cascadă de flori tubulare mici, violet intens, albastru, alb sau în nuanțe de roz. Lobelia este o plantă ușor de cultivat și este foarte populară în grădinile europene. Crește foarte repede și este perfect pentru agățat în ghivece lângă mușcate și surfinie.

10. Violeta

Violeta, la fel ca primul, este o plantă cu flori foarte viu colorate. Spre deosebire de plantele descrise până acum, violeta are o înflorire care durează tot anul și este o plantă care poate fi ținută și în interior.

traducere: C.L

sursă: hellogreen

citește și Cum să decorezi bucătăria: 10 idei frumoase

 

Articolul 10 flori de balcon de primăvară – cum să le alegi pe cele potrivite apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

Previous ArticleGrecia, o destinație pentru toate gusturileNext ArticleHȃrtia plantabilă, hȃrtia din care cresc flori
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":