Promo

15 flori și plante perene pentru a face orice curte frumoasă

Plantele perene sunt „coloana vertebrală” a oricărei grădini! În timp ce anualele oferă o culoare rapidă pentru întregul sezon, ele trăiesc doar un an. Plantele perene trăiesc pentru două sau mai multe sezoane de creștere, așa că sunt o investiție excelentă.

De asemenea, plantați plante perene acolo unde vor primi cantitatea corectă de lumină solară. Soarele plin înseamnă 6 sau mai multe ore pe zi, în timp ce parțial soare este aproximativ jumătate. Puteți planta plante perene aproape în orice perioadă a anului, atâta timp cât le țineți udate pe măsură ce se stabilesc.

Suzanele cu ochi negri

Grădina ta are nevoie de aceste flori frumoase, care înfloresc la sfârșitul verii și începutul toamnei. Citiți eticheta când le cumpărați, pentru că unele sunt perene, iar altele durează doar doi ani (care se numesc „bienale”). Dă-le din plin soare.

Amsonia

Înflorește primăvara devreme, flori așezate în grupuri la partea terminală a fiecărei tulpini, au formă de stea, de o nuanță de albastru, este o plantă care iubește soarele și rezistă la secetă, se dezvoltă bine într-un sol fertil bine drenat cu expunere la soare.

Indigo Sălbatic-Baptisia

Această perenă mai puțin cunoscută, numită și „indigo fals”, are vârfuri frumoase de flori albastru indigo, roz, galben, alb sau violet-negru, care devin atractive în toamnă. Dă-i din plin soare.

Astrantia

Iată o plantă perenă care a fost întotdeauna preferata grădinii de căsuțe, dar nu este la fel de cunoscută în zilele noastre. Florile sale frumoase înfloresc mult timp de la începutul verii până la începutul toamnei. Astrantia este o plantă de miere care atrage albinele spre grădină. Este rezistentă la frig și secetă.

Daylily

Dacă întâmpinați probleme în a crește ceva în sol, încercați crinii de zi. Se înmulțesc an de an. Fiecare înflorire durează doar o zi, dar înflorește abundent. Asigurați-vă că sunt în plin soare pentru cele mai bune înfloriri.

Salvia

Sunt tolerante la secetă odată stabilite și înfloresc la mijlocul până la sfârșitul verii timp de câteva săptămâni. Polenizatorii precum păsările colibri iubesc salvia!

Lavandă

Lavanda înflorește săptămâni întregi pe tot parcursul verii, în funcție de tip. Asigurați-vă că alegeți un soi care este rezistent pentru zona dvs. de plantare. Recoltați mugurii uscați pentru ceaiuri  sau pentru plicuri parfumate.

Spânz

Adaugă aceste frumuseți în grădină pentru înflorirea de iarnă – da, iarnă! Se mai numesc și trandafiri de Postul Mare, deoarece înfloresc de obicei în jurul Postului Mare, la mijlocul până la sfârșitul iernii. Ei preferă umbra.

Asterii

Când totul s-a estompat pentru sezon, asterii își încep „spectacolul” la sfârșitul toamnei. Ele vin în nuanțe de lavandă, albastru, roz și violet. Unii vor supraviețuii chiar și unui îngheț ușor. Au nevoie de soare plin, iar polenizatorii le iubesc!

Bujor

Bujorii înfloresc la sfârșitul primăverii până la începutul verii, iar plantele devin mai mari și mai bune în fiecare an. Oferă-le mult soare și spațiu pentru a crește, nu le place să fie mutați (au tendința de a nu înflori anul următor)!

Catmint

Dacă vrei o plantă perenă care să înflorească cea mai mare parte a verii, plantează mentă! Frunzele sunt gri-verde și au un miros plăcut picant, în timp ce vârfurile violet atrag polenizatori. Dă-i din plin soare.

Urechea Mielului

Urechea mielului are frunziș argintiu neclar și flori neobișnuite roz sau violet pe vârfuri lungi. Frunzele catifelate sunt distractiv la atingere, pentru că seamănă cu urechile de miel, desigur! Preferă soarele plin, dar poate suporta și umbra.

Astilbe

Această plantă perenă subestimată ar trebui să facă parte din orice grădină la umbră. Plantele vor înflori odată cu debutul verii, începând cu lunile iunie, iulie până la sfârșitul lui octombrie. Astilbele vin în multe culori diferite, de la alb-roz până la roz aprins. Fluturilor le place!

Cimbru

S-ar putea să nu vă gândiți la această plantă ca fiind ornamentală, dar plantată în masă, este destul de izbitoare! Există multe soiuri diferite, dar toate sunt rezistente, tolerante la secetă și nu le deranjează solul sărac. Are nevoie de soare plin, dar va tolera puțină umbră.

Coral Bells

Clopotele de coral, numite și „heuchera”, au frunze ciufulite și sunt disponibile într-o gamă largă de culori, de la piersic la chartreuse, la argintiu la visiniu. Este cultivat mai ales pentru frunzișul său frumos, care își păstrează culoarea pe tot parcursul sezonului, mai degrabă decât vârfurile sale nesemnificative de flori. Este nevoie de soare sau umbră, în funcție de soi.

citește și 10 flori de balcon de primăvară – cum să le alegi pe cele potrivite

 

 

Articolul 15 flori și plante perene pentru a face orice curte frumoasă apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

Previous ArticlePescuitul cu localnicii, una dintre cele mai apreciate excursii opționale în ZanzibarNext ArticlePași, avantaje și drepturile consumatorilor pentru rambursarea anticipată a creditului
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":