Promo

În ce ordine aplicăm produsele pentru ingrijirea feței ?

Pielea feței are nevoie de îngrijire constantă pentru a fi sănătoasă și hidratată. Pe lângă faptul că trebuie să ne alimentăm corect și să bem multe lichide, trebuie să folosim anumite creme și loțiuni specifice tenului fiecăreia dintre noi. Însă, multe femei, deși respectă aceste reguli, constată că nu există nicio schimbare și se întreabă unde au greșit. Ei bine, aplicarea produselor pentru îngrijirea feței trebuie să aibă o anumită ordine și o rutină. Cu alte cuvinte, ceea ce aplicați pe piele este la fel de important ca și modul în care îl aplicați. Folosirea chiar și a unui singur produs în modul sau ordinea greșită poate reduce eficacitatea întregului efort de îngrijire.

 

Dacă nu aplicați produsele în ordinea corectă, acestea vor pătrunde mult mai greu în piele, așa că nu veți vedea beneficiile ingredientelor. Mai mult, această situație poate crea chiar unele probleme ale pielii. De exemplu, aplicarea serului pe uleiul de față împiedică umiditatea să ajungă la piele, provocând o lipsă a acesteia. Sau, dacă produse de îngrijire precum ser, cremă și ulei sunt aplicate deasupra cremelor de protecție solară, crema de protecție solară se diluează și pielea devine vulnerabilă la efectele negative ale razelor UV.

 

Ce trebuie luat în considerare atunci când utilizați produse de îngrijire a pielii, precum cele de la Meditera.ro?

 

Structura produselor pe care le utilizați ar trebui să treacă de la subțire la densă. Ar trebui să începeți rutină de îngrijire cu produse pe bază de apă, cu o textură ușoară, apoi să treceți la produse pe bază de ulei, cu o textură mai grea. Astfel de produse veți găsi la Meditera.ro, pentru orice tip de ten și cu orice fel de structură.

 

Deoarece uleiul și apa nu se amestecă, dacă produsele pe bază de ulei sunt aplicate pe piele în primele etape de îngrijire, acestea creează o barieră asupra pielii și previn absorbția produselor pe bază de apă aplicate ulterior. Din acest motiv, după curățarea tenului, trebuie mai întâi să folosiți produse precum tonic și ser, și să lăsați cremele și uleiurile la final. Crema de protecție solară ar trebui să fie ultimul pas al îngrijirii feței înainte de machiaj. Aceasta va fi aplicată în special vara, dar si iarna!

 

Există îngrijire diferită de zi și de noapte?

 

Îngrijirea de zi ideală pentru pielea expusă factorilor externi precum poluarea, lumina soarelui, schimbările de temperatură și lumina albastră de la ecranul PC-ului ar trebui să vizeze hidratarea, prevenirea și protejarea pielii. Noaptea, când are loc procesul natural de reparare a pielii, rutina de îngrijire ar trebui să se concentreze în primul rând pe produse specifice. Produsele pe bază de ulei, bogate în lipide și proteine, pot fi alese pentru îngrijirea de seară. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru a folosi ingrediente care cresc sensibilitatea pielii la lumina soarelui, cum ar fi scrubul. Vedeți colecția de produse Mediterraneum de la Meditera care sunt special concepute pentru fiecare etapă de îngrijire a pielii. Dar să vedem, pas cu pas, cum aplicăm produsele:

 

Demachiant

 

Deoarece vă ștergeți machiajul noaptea cu un demachiant, este posibil să nu mai doriți să utilizați din nou acest produs dimineața și să vă spălați fața doar cu apă. Cu toate acestea, pentru ca produsele pe care le veți folosi să fie mai bine absorbite de piele, porii trebuie să fie deschiși, adică pe piele nu trebuie să fie ulei și murdărie. Pielea produce sebum noaptea în timp ce dormim. Din acest motiv, pentru a crește efectul produselor pe care le veți folosi, trebuie să curățati porii cu un demachiant blând.

 

Seara, trebuie să vă curățați bine pielea de machiaj, particule cauzate de poluare, ulei și murdărie. Șervețelele demachiante nu sunt suficiente pentru asta! Nici ștergerea pielii doar cu apă micelară nu este o suficientă. Curățarea mai întâi cu un demachiant pe bază de ulei și apoi cu apă micelară, este cel mai important pas către o piele frumoasă și sănătoasă.

 

Mască

 

Este necesar să aplicați măștile pe pielea curată, înainte de tonic sau ser. Măștile de exfoliere sau măștile purificatoare pot intră în această categorie. Deoarece măștile de tip peeling vor crea sensibilitate la soare, asigurați-vă că le folosiți doar seara. Aplicând măști purificatoare, vă puteți asigura că porii sunt curățați în profunzime și că tratamentele de noapte sunt mai bine absorbite de piele.

 

Tonic

 

Anterior, tonicele pe bază de alcool uscau pielea și au fost înlocuite cu formule blânde care calmează pielea și o hidratează. Tonicele de ultimă generație au ingrediente care captează umezeala în piele. Evitați să folosiți un tonic iritant sau nepotrivit dacă aveți pielea uscată, sensibilă și acneică.

 

O altă caracteristică a tonicelor este că pregătesc pielea pentru următorii pași de îngrijire, oferind o mai bună absorbție a ingredientelor care urmează să fie aplicate ulterior.

 

Cremă pentru ochi

 

Deoarece pielea din jurul ochilor este mai subțire și mai sensibilă, este mai vulnerabilă la factorii nocivi de mediu. Aveți grijă să vă păstrați întotdeauna zona ochilor umedă și, pentru asta, includeți cremele pentru ochi în îngrijirea de dimineață și de seară. Când este soare puternic folosiți ochelari de soare.

 

Ser

 

Conținând concentrații mari de ingrediente active, serurile oferă multe beneficii datorită moleculelor fine. Ajungând la straturile mai profunde ale pielii, oferă îngrijire intensivă pentru diferite probleme ale pielii, de la pete pigmentare la riduri. Aplicând în timpul zilei un ser care conține antioxidanți, vă puteți proteja pielea împotriva daunelor radicalilor liberi pe tot parcursul zilei.

 

Cremă hidratantă

 

Un ultim pas în rutina de îngrijire a pielii, care este la fel de important ca și curățarea, este hidratarea. Indiferent de tipul de piele și de problemele legate de piele, asigurați-vă că aplicați o cremă hidratantă dimineața și seară. Toate produsele pentru îngrijirea tenului le găsiți la Meditera.ro!

Previous ArticleProfesionalismul în materie de coșuri de fum salvează vieți !Next ArticleÎn cele mai cumplite momente este necesar un sprijin de nădejde !
x
Da-mi un "Like":