Pandemia de coronavirus ne-a făcut să ne dăm seama, mai mult decât niciodată, de cât de multă nevoie de mișcare avem. Chiar și cei mai sedentari dintre noi au simțit nevoia să facă o schimbare în acest sens, și de aceea au căutat și găsit soluții în acest sens. Una dintre ele se referă la participarea de curse de maraton virtual.
Relaxare, dar și o bună condiție fizică
Participarea la astfel de curse s-a dovedit una dintre cele mai bune decizii din viața lor. Au avut parte, în acest fel, de îmbunătățirea condiției fizice, un organism mai sănătos, au și slăbit, dar și de o mai multă relaxare. Pe site-ul https://maratonvirtual.ro/ poți găsi multe informații utile despre acest gen de activitate, una pe care o încurajăm din tot sufletul. Acum, fie că dorești să participi la o cursă de acest gen, fie doar să începi să faci o schimbare și să alergi pentru sănătatea ta, trebuie să știi câteva lucruri de început. Așadar, așează-te comod și parcurge rândurile următoare, pentru a afla multe informații interesante.
Încălțămintea contează
Chiar dacă, măcar la prima vedere, toți pantofii sport par perfecți pentru acest gen de mișcare, în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Prin urmare, mergi la un magazin de articole sportive, sau pur și simplu cere sfatul specialiștilor de pe site-urile de profil de pe internet. Aceștia îți vor oferi multe informații despre cum ar trebui să fie pantofii sport pentru alergat, pentru că în caz contrar te poți confrunta cu multe neplăceri, inclusiv accidentări grave.
Echipament de calitate
În mod surprinzător, hainele confecționate din bumbac sau acelea care rețin umiditatea nu se recomandă pentru a fi folosite la ședințele de alergat. Cu atât mai mult când vine vorba despre un maraton virtual, unde distanța parcursă nu este una chiar modestă. Prin urmare, găsește acele piese vestimentare care lasă pielea să respire și umiditatea să se evapore.
Nu renunța de la primul eșec
Nu îți stabili de la început limite care nu pot fi măcar atinse, ca să nu mai zicem depășite. De aceea, trebuie să fii corect cu tine însuți și să începi prin a lucra la partea psihică, în primul rând. Este și normal să dai greș, măcar o dată. Mai ales că până acum nu ai fost genul de persoană care să exceleze la capitolul mișcare fizică. Perioada de acomodare diferă pentru fiecare persoană în parte, dar de regulă este în jur de 4 – 6 săptămâni. Niciodată însă să nu îți pierzi motivația, pentru că în acest fel îți va fi mult mai ușor să treci cu bine peste toate obstacolele.
Începe ușor, continua susținut!
Ți-ai găsit motivația și simți că nu mai ai răbdare pentru a ajunge la final. De aceea, încă din prima zi alergi mult prea mult pentru organismul tău. Chiar dacă îți dorești să participi la o cursă de maraton virtual, asta nu înseamnă că din prima zi de antrenament trebuie să alergi jumătate din distanță, de exemplu. Dimpotrivă, începe ușor, cu o sesiune de alergat de 2 minute, iar apoi ia-ți o pauză de cinci minute mers alert. Și apoi reîncepe. Totul se reia de cinci ori. Este mai mult decât suficient pentru o bună perioadă. Apoi, poți mări numărul minutelor de alergare, reducându-le pe cele rezervate mersului alert. În câteva săptămâni vei putea alerga, fără să te oprești, chiar și jumătate de oră, ceea ce este perfect, pentru că este semnul pe care organismul ți-l dă că este pregătit pentru a trece și la antrenamente mai solicitante.
Respiră corect
Ce poate fi așa greu, nu? De fapt, lucrurile nu sunt chiar atât de simple, și de aceea poate nu ar fi chiar atât de greșit să ceri sfatul unui antrenor de atletism sau măcar cuiva care are mai multă experiență decât tine despre cum ar trebui să procedezi în acest caz.
Nu alerga fără să te încălzești înainte
O altă greșeală de începător este să începi să alergi fără ca înainte să te încălzești corespunzător. În caz contrar, riști accidentări fără rost. Încălzirea înainte de ședința de alergat ar trebui să devină o rutină.
Mergi la sală
Chiar dacă participarea la o cursă de maraton virtual se referă la alergat, asta nu înseamnă că nu trebuie să treci pe la sală. Măcar un antrenament de forță pe săptămână înseamnă că îți vei lucra întreaga musculatură pentru că, în caz să nu știai, alergatul chiar este un sport în care întregul corp este solicitat.
Un atil alimentar sănătos și o bună hidratare
Chiar dacă alergi, asta nu înseamnă că poți mânca liniștit fast-food sau alte alimente care nu îți aduc altceva decât calorii goale. Dimpotrivă, ai nevoie de un stil alimentar sănătos, din care să nu lipsească fructele și legumele proaspete, proteinele de calitate și grăsimile sănătoase. Nu uita nici de hidratare, iar cel mai bine aceasta se face cu apă și ceaiuri neîndulcite.
Găsește-ți parteneri de alergat
Este mult mai ușor să îți atingi mai repede scopul dacă găsești pe cineva cu aceleași țeluri ca și tine. Pe internet sau pur și simplu în parc vei găsi numeroși pasionați de alergare, care vor ști cum să te motiveze, să îți dea sfaturile de care ai nevoie, îți pot alcătui chiar și un plan de alergare special conceput pentru tine. Puteți alerga împreună sau nu, important este să fiți acolo unii pentru ceilalți, atunci când este nevoie.
Nu uita de odihnă
Nu doar antrenamentele reprezintă cheia succesului, ci și respectarea perioadei de odihnă. Prin urmare, nu te epuiza și nici nu-ți forța limitele, lasă organismul să se reface. Un program corect contează mai mult decât crezi și te aduce mai aproape de visul tău de a alerga un maraton virtual.