Promo

Veselă de calitate pentru cei care prețuiesc bunul gust și manierele elegante !

Modul în care mâncăm și aranjăm masa a evoluat odată cu omenirea. Această evoluție a avut loc atât în produsele pe care oamenii le consumă, cât și în comportamentele lor în timp ce consumă aceste produse, și mai ales în elementele pe care le folosesc pentru a aranja masă. De la veselă, față de masă, la modul în care efectuăm servirea, totul ține de un anumit protocol și putem numi asta bunele maniere la masă.

 

Ce înseamnă asta? Este vorba de toate regulile și problemele care trebuie luate în considerare în proces, de la aranjarea mesei până la modul în care ar trebui să fie servită mâncarea, de la ordinea de a stă la masă până la modul în care ar trebui să mâncăm și cum ar trebui să ne comportăm. Deși nu există reguli scrise precise despre asta în societăți, toate societățile au reguli vechi de secole încorporate în culturile lor.

 

Cum ar trebui să fie aspectul mesei?

 

Când ne gândim la aranjarea mesei, primul lucru care ne vine în minte este aranjarea farfuriilor, furculițelor, lingurilor și paharelor pe masă. De fapt, mai mult decât atât, aceste elemente necesită atenție și îngrijire. Totul trebuie să fie de calitate, de la fața de masă, până la veselă. Alegeți cele mai bune piese, precum cele oferite de vesela Style horeca, ce cu siguranță nu vă va dezamăgi și nu vă va pune într-o postură proastă.

 

Este necesar să aveți grijă ca fața de masă să fie călcată și să nu existe linii de pliere pe ea. Fața de masă nu trebuie să atârne la mai mult de 30 cm de marginile mesei. Atunci când alegeți o față de masă, unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare este culoarea. Dacă veselă este multimodel și multicoloră, ar fi mai potrivit să alegeți o culoare uni, bej sau ecru. Atunci când alegeți o față de masă, țesătura este o problemă care trebuie luată în considerare. La cina de protocol, fața de masă și șervețelul de pânză trebuie să fie de aceeași culoare, albe dacă se poate. Șervețelele sunt așezate pe masă cât mai simplu posibil.

 

Decorațiile înalte care îi vor împiedica pe oaspeți să se vadă de peste masă nu sunt potrivite. Florile trebuie așezate în fața oaspeților de onoare spre centrul mesei.

 

Nu este o idee bună să stivuiți prea multe farfurii una peste alta. În loc să arate bogat, masa va arăta înghesuită. Mâncarea rece trebuie servită pe o farfurie rece, iar mâncarea caldă trebuie servită pe o farfurie încălzită.

 

Nu trebuie așezate mai mult de 3 furculițe. Ar trebui să existe un număr de tacâmuri proporțional cu numărul de feluri de mâncare care trebuie așezate pe masă.

 

În aranjamentul adecvat al mesei, pe masă nu sunt așezate mai mult de 4 pahare pentru fiecare persoană. Paharele sunt aliniate în colțul din dreapta sus al farfuriilor. Paharele sunt așezate de la cel mai mic la cel mai mare.

 

Care ar trebui să fie ordinea servirii felurilor de mâncare?

 

Dacă dați o cină oficială, această ordine trebuie respectată întocmai. Ordinea de servire a preparatelor ar trebui să fie după cum urmează: supă sau aperitive reci, aperitive calde, felul principal, peşte, dulce, fructe, ceai sau cafea. Gazda se ocupă de acest lucru dacă nu sunt multe persoane la masă. Dacă, în schimb, vorbim de o cină cu multe persoane, atunci ar fi indicat să apelați la un serviciu profesionist.

 

Pe masă ar trebui să existe mai multe feluri de mâncare care să nu pună oaspeții într-o situație dificilă, dacă nu pot mânca anumite alimente din cauza unei boli, din motive speciale sau din motive religioase. La masă nu trebuie servite mâncăruri greu de mâncat sau pe bază de usturoi. Nu ar trebui insistat dacă un oaspete nu dorește să mănânce ceva anume. Felurile de mâncare sunt întotdeauna servite din stânga, farfuriile goale sunt luate din dreapta.

 

Este bine să schimbați tacamurile și farfuriile la fiecare masă. Dar acest lucru este o necesitate absolută pentru pește și fructe. De aceea, atunci când cumparați veselă, asigurați-vă că ați cumpărat mai multe tipuri de farfurii identice, mai ales dacă nu aveți timp să le spălați.

 

Cum ar trebui folosite tacâmurile?

 

Lingura se folosește cu mâna dreaptă. Dacă furculița este folosită singură, trebuie să fie în mâna dreaptă, dacă este folosită cu un cuțit, trebuie să fie în mâna stângă. Cuțitul este ținut de mâner în mâna dreaptă. Tacâmurile nu trebuie transferate constant dintr-o mână în cealaltă. Furculițele, lingurile și cuțitele nu trebuie scuturate în timp ce vorbiți. Cuțitul nu trebuie pus în gură. Cuțitul este doar pentru tăiat alimente. Am văzut adesea persoane care iau sare cu cuțitul. Este un gest și greșit, și urât. Furculițele, lingurile și cuțitele nu trebuie șterse cu un șervețel.

 

Cuțitul nu se curăță frecându-l în pâine. Tacâmurile mari sunt pentru felul principal. Desertul nu trebuie consumat cu o furculiță. Furculița, cuțitul sau lingura nu trebuie să atingă niciodată masa după ce au fost folosite. Furculițele, cuțitele sau lingurile folosite trebuie păstrate întotdeauna în farfurie. Sunt așezate în formă de V când ați terminat de mâncat.

 

Mare atenție la modul în care arată vesela și tacâmurile. Acestea trebuie să fie curate și lustruite, fără pete pe ele de niciun fel. De asemenea, nu trebuie să fie desperecheate. Totul trebuie să aibă o anumită armonie și să respecte un stil. Dacă alegeți veselă albă, calsică, totul trebuie să fie în acest sens. Pentru vesela colorată, alegeți ceva ce este în perfectă armonie.

 

Manierele la masă nu înseamnă numai modul în care ne comportăm, ca invitați sau ca gazde. Manierele la masă înseamnă și modul în care aranjăm masa. Prezentarea este totul, este cartea voastră de vizită, așa că acordați mare grijă celor mai mici detalii, de la șervețele la farfuriile pentru desert.

 

 

0
Previous ArticleSfaturi pentru a putea achiziționa vesela de calitate de care ai nevoie în bucătăria taNext ArticlePerformanța în tenis, celebrată în cadrul turneului internațional de tenis U12 Daimon by ALFREDO SEAFOOD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":