Promo

Amenajarea sufrageriei în stil elegant: 4 reguli de aur

Sufrageriile sunt prin definiție locurile cele mai expuse dintr-o locuință, această cameră fiind deopotrivă loc de relaxare, zonă de dining, distracție și petrecere a timpului alături de familie și prieteni. O sufragerie trebuie așadar amenajată cu eleganță, însă în același timp trebuie să aibă și o componentă de confort. Iată care sunt regulile de aur pe care trebuie să le respecți. 

Sufrageria necesită o pardoseală de calitate și un covor

Spre deosebire de orice altă cameră a casei, sufrageria este un spațiu în care este nevoie de căldură atât la nivel vizual, cât și fizic. O pardoseală din lemn și câteva modele diverse de covoare din blana artificiala pot schimba foarte mult aspectul unei camere. 

 

Covoarele cele mai potrivite pentru zona sufrageriei sunt cele pufoase și moi, care oferă confort și o senzație plăcută la nivelul extremităților. Dacă nu vrei să aloci un buget foarte mare, covoarele din blană artificială sunt o soluție perfectă, deoarece imită perfect firele naturale, oferă o coloristică amplă și ușurință în ceea ce privește utilizarea și curățarea lor. 

 

Lemnul este un material cald, așa că poți alege pardoselile de tip parchet din lemn masiv, din lemn dublu stratificat sau triplustratificat, sau chiar parchetul laminat. 

Optează pentru mobilier modern, minimalist

Mobilierul în living joacă un rol important, însă ponderea în care trebuie să se găsească acesta nu trebuie să fie mai mare decât cea a spațiului liber. Poți folosi mobilier minimalist, de tipul comodelor, pe care să pui câteva obiecte decorative și un televizor, sau poți opta pentru minibiblioteci dacă vrei să decorezi folosind cărți. 

 

Restul spațiului ar trebui lăsat liber pentru că va fi nevoie să introduci și alte elemente care să contribuie la un plus de confort în sufragerie.

Alege o canapea confortabilă

Canapeaua pe care o alegi va trebui să fie amplă, spațioasă și cât mai confortabilă. În definitiv, pe aceasta îți vei petrece cea mai mare parte a timpului.  

 

Poți alege canapele din piele sau din material textil, însă este important să alegi modele moderne, simple, care să se potrivească perfect stilului elegant. Optează pentru culori puternice, regale, precum roșu, verde sau albastru imperial. 

 

În funcție de spațiul pe care îl ai disponibil, poți alege și câteva fotolii. Acestea pot fi decorate într-un stil modern și elegant, folosind cuverturi din materiale naturale, care să îți ofere confort fizic și vizual. 

Decorează elegant zona ferestrelor

Cea mai simplă metodă de a acoperi zona ferestrelor este să dispui pe o galerie o perdea și/sau o draperie. În general, culoarea draperiei este dată de nuanțele elementelor de interior, cum ar fi canapeaua și fotoliile. Astfel, dacă alegi o canapea și fotolii cu husă din velur, poți opta pentru draperii din catifea, în aceeași culoare.

 

Dacă totuși consideri că este mai aproape de stilul tău amenajarea cu jaluzele verticale, atunci pe acestea le poți integra cu ușurință bazându-te pe nuanța de fond a camerei, dar și pe cea a pardoselii. Jaluzelele verticale se pretează mai bine în spațiile de birouri, însă pot fi integrate ușor chiar și într-un living. 

 

Amenajarea unei sufragerii într-un mod elegant nu trebuie neapărat să însemne elemente luxoase și foarte mulți bani alocați acestui proiect. Este nevoie de puțin bun gust și de elemente comune de amenajare, pe care să le integrezi într-o formă cât mai atractivă și specială, astfel încât sufrageria ta să arate cu adevărat minunat. 

Previous Article3 opțiuni excelente de pardoseală pentru baieNext ArticleCare sunt avantajele unui aspirator robot?
x
Da-mi un "Like":