Promo

Amenajarea terasei la casă – 3 stiluri de design

O casă este greu de imaginat fără un spațiu exterior generos, dedicat relaxării sau unde să poți servi masa în aer liber alături de prieteni sau familie. Pentru a te bucura așa cum trebuie de acest loc plăcut, trebuie să ai în vedere câteva idei de amenajare. 

 

Terasa reprezintă practic o extensie a locuinței, de aceea stilul ei de design trebuie să vină în completarea celui care se regăsește în interior și să fie în perfectă armonie cu acesta. În funcție de suprafața de care dispui și de activitățile pe care le desfășori mai frecvent aici, îți propunem trei variante de amenajare a terasei tale de acasă.

Amenajarea terasei în stil minimalist

Dacă locuința ta este amenajată într-un stil modern sau minimalist, în care accentul este pus în principal pe calitate, funcționalitate și pe liniile simple ale mobilierului, poți continua această idee și în amenajarea terasei exterioare. 

 

În acest caz, poți separa această anexă a casei tale printr-o delimitare clară a zonei de lounge în care se va afla terasa. Instalează un pavaj în nuanțe neutre, de preferință gri sau bej, dintr-un material compozit sau din lemn de esență tare, de tip deck. Vei mai avea nevoie doar de un set de mobilă de grădină formată din fotolii masive și o canapea confortabilă, din ratan sau lemn tratat pentru exterior și acoperite cu perne generoase, pentru a crea spațiul ideal pentru relaxare. 

 

Apelează și la câteva plante decorative de efect, amplasate în vaze înalte din ceramică, în aceleași tonuri de pământ (alb, gri închis, teracota). Locul va fi astfel decorat perfect, doar cu piesele esențiale de mobilier și cu câteva accesorii strict necesare, păstrând nota simplă a stilului minimalist.

Amenajare în stil mediteranean

Dacă îți imaginezi spațiul exterior al casei ca o oază ce-ți amintește de vacanțele de pe țărmurile Mării Mediterane, poți recrea cu ușurință acea atmosferă specifică și în grădina ta. 

 

Vei avea nevoie mai ales de multe plante decorative specifice, cum sunt de exemplu ierburile aromatice. Busuiocul, rozmarinul sau oregano rezistă bine și la clima de la noi, așa că poți începe plantarea lor în mici ghivece. Mai mult, un arbust de lămâi sau portocal vor conferi la rândul lor nota specifică dacă sunt plasați într-o zonă cu cât mai mult soare.

 

Pentru pavajul curții folosește plăci de teracotă sau chiar mozaic colorat, ce amintesc de podelele înflorate din Spania sau Italia. În privința mobilierului, cele mai potrivite sunt scaunele și masa din fier forjat, cu modele intricate și romantice, ori unele simple, pliabile, din lemn. Cel mai important este însă să predomine vegetația cât mai colorată, sub forma unor arbuști cu flori viu colorate (rododendron, glicină). 

 

Nu uita să completezi atmosfera cu multe accesorii decorative, cum sunt lampadarele sau lampioanele suspendate, mici figurine de ceramică și numeroase ghivece din ceramică sau lut ars în tonuri de ocru și cărămiziu. 

Amenajare în stil rustic

Dacă ai o curte unde îți dorești să te ocupi în mod extensiv de grădinărit, cea mai bună amenajare este una în stil rustic. În acest caz vei putea să împarți grădina în mici răzoare pe care să semeni plantele, și să creezi suprafețe sau poteci de acces între ele. Spațiul va căpăta un aspect mai bine structurat dacă delimitezi zonele prin intermediul unor alei obținute, de exemplu, cu ajutorul unor pietre decorative.

 

În acest caz, terasa poate fi un mic foișor din lemn, amplasat de exemplu în centrul curții sau în lateral, în funcție de configurație. Ea va fi astfel oaza de relaxare binevenită unde îți vei întâmpina cu drag musafirii. Dacă spațiul grădinii este mai restrâns, instalează între doi pomi fructiferi un hamac, perfect și pentru copii.  

 

Este timpul să te apuci de amenajarea terasei tale de vis, astfel încât să-ți ofere cele mai frumoase momente de liniște și relaxare, de care cu siguranță ai nevoie!

Previous ArticleCare sunt avantajele unui aspirator robot?Next ArticleCe știe orice firmă de izolații exterioare și ar trebui să știi și tu
x
Da-mi un "Like":