Construirea unei case sau renovarea ei este un prilej numai bun pentru îmbunătățirea izolațiilor exterioare. Dacă nu știi ce să faci în direcția aceasta, află ce știu profesioniștii din orice firmă de izolații exterioare.
Izolația exterioară este o metodă eficientă și chiar de bun simț pentru a-ți eficientiza energetic locuința și pentru a scădea valoarea facturilor la energie – exact aceste facturi care devin din ce în ce mai problematice.
Scopul acestui tip de izolații este de a încetini cât mai mult disiparea căldurii prin pereți, într-un sens sau în altul, în sezonul cald din afară spre interior și invers în sezonul rece. Decât să lași centrala termică pornită non-stop și tot să simți frig în casă, sau aerul condiționat pornit și tot să simți că te sufoci de căldură, mai bine descoperi ceea ce firmele de izolații au descoperit încă de la început.
Prima lecție: Există mai multe tipuri de izolaţii exterioare
Sunt mai multe tipuri şi materiale de izolații care se pot folosi pentru a fi atașate pe fațada zidurilor. Ca să îți faci o idee, iată 5 dintre ele: polistiren expandat, vată bazaltică, fibră de lemn, celuloză, spumă poliuretanică.
Orice firmă de izolații din București și din țară le cunoaște. Unele firme se nișează și așa apar afacerile construite în jurul izolațiilor cu spumă – izolații apărute mai nou în România dar care se bucură acum de popularitate, având în vedere că sunt izolații de spumă poliuretanică la preț foarte bun raportat la calitatea oferită.
A doua lecție: Un anumit material de izolații ar fi foarte bun
Celuloza este perfect ecologică, dar nu prea rezistentă. Fibra de lemn, la fel, dar prea costisitoare. Vata bazaltică este extrem de cunoscută și utilizată de meseriașii dintr-o firmă de izolații exterioare, la fel și polistirenul expandat. Spuma poliuretanică necesită un aparat special de pulverizare, așa că doar o parte dintre aceste firme îl dețin și pot, așadar, să utilizeze spuma poliuretanică, deși odată cu trecerea spumei pe lista implicită în domeniu, se adaptează și ele la trend și își cumpără aparatul.
De ce fac asta? Fiindcă este mult mai simplu și avantajos pentru ele și clienți pe termen mediu dar și pe termen lung și foarte lung. Izolațiile cu spumă nu necesită cadre de susținere, fiindcă aderă la suprafețe prin pulverizare și expandează și se solidifică în doar câteva secunde, totul pentru ca rezultatul să se mențină pentru mai multe decenii. Deși densă, este ușoară, nepunând presiune suplimentară pe structura clădirii.
A treia lecție: O firmă de izolații din București aplică doar spumă
Isoterm este firma de izolații exterioare din Capitală care operează numai cu spumă poliuretanică. A ales spuma din considerente de calitate a izolațiilor obținute. Importă cele două substanțe de amestec de la producători de top, utilizează pulverizatoare performante și trimite la lucrări meseriași în izolațiile de spumă, care cunosc atât de bine materialul și procedurile încât garantează lucrări care fac dintr-un simplu imobil o casă primitoare, în care se manifestă confortul termic și pe ger, și pe caniculă.