Magazin

4 lucruri la care trebuie sa fii atent cand folosesti supape presiune

Daca lucrezi intr-un domeniu sub presiune, dupa cum s-ar spune, atunci probabil ai dat ochii pana acum cu cel putin una-doua supape presiune. Acestea au rolul de a regla presiunea din sistem, mentinand-o in limite sigure – atat pentru sistem in sine, cat si pentru cei din jurul sau.

Totodata, e posibil sa fii nevoit sa interactionezi cu astfel de supape. In acest caz, lucrurile se schimba putin. In functie de nivelul de presiune din sistem, aceste componente pot fi destul de periculoase daca nu sunt manevrate corespunzator.

Asadar, in cele ce urmeaza vei afla care sunt 4 dintre lucrurile la care trebuie sa fii atent cand folosesti astfel de supape!

Mediul de deschidere al supapei

Aceste supape de presiune trebuie sa fie deschise cu o anumita precizie, mai ales atunci cand este vorba de eliberarea unul volum fix de presiune. Pentru acest lucru, mediul inconjurator supapei in sine trebuie sa fie corespunzator – anume in concordanta cu conditiile in care supapa opereaza.

Astfel, tipul de mediu, dar si temperatura trebuie sa fie aproape identice. Prin tip de mediu se intelege unul umed sau uscat, printre altele. Daca aceste conditii nu sunt respectate, este posibil ca supapa sa elibereze mai multa presiune decat necesar.

Ajustarea presiunii la deschidere

In cazul unei supape presiune, ajustarea presiunii la deschidere poate fi facuta prin intermediul unui arc – componenta principala a supapelor. Acest arc prezinta un nivel de compresie ajustabil care influenteaza presiunea la deschidere.

Pentru o ajustare corespunzatoare, se foloseste surubul de ajustare care este conectat la arcul mentionat. Nivelul de presiune este indicat pe o placuta.

Dubla-verificare a presiunii setate pentru supape

Orice supapa de presiune vine cu o valoare a presiunii predeterminata. Totusi, aceasta nu este finala. Un expert care se ocupa de instalarea unei supape presiune va trebui sa verifice, la fata locului, daca presiunea de operare a supapei este potrivita pentru sistemul sau echipamentul asupra caruia va fi instalat.

De cele mai multe ori, acesta trebuie sa ajusteze presiunea. Daca gestionezi un sistem/echipament si supraveghezi persoana care se ocupa de instalarea supapei, asigura-te ca nu sare peste acest pas.

Ajustarea presiunii dupa o inspectie

In urma unei inspectii, aceste supape presiune sunt ajustate si reajustate, pentru a fi testate in diverse conditii de operare. Important este faptul ca, dupa ce inspectia lor a fost realizata, acestea sa fie aduse din nou la setarile aferente echipamentului sau sistemului asupra caruia sunt instalate.

Din moment ce supapele, de regula, atenueaza nivelul de contrapresiune din sistem, valoarea la care trebuie acestea configurate trebuie sa fie reprezinte presiunea necesara la deschidere minus contrapresiunea aditionala. Din nou, acesta este un lucru important si care ar trebui verificat.

Importanta supapelor de calitate

Este de la sine inteles ca ai nevoie de supape de calitate pentru a evita anumite probleme la nivelul unui sistem sau echipament. Poti gasi foarte usor astfel de supape pe website-ul MagazinSupape.ro. Acesta este un magazin marca MetroInstal care iti ofera supape livrate cu buletinul de verificare ISCIR, dar si cu declaratia de conformitate aferenta!

Previous Article7 tendințe de design interior italianNext ArticleLucruri pe care mireasa le poate uita – dar echipa de organizare nunta nu!
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":