Promo

7 tendințe de design interior italian

Italia a fost întotdeauna liderul mondial în modă. Fie că este vorba de aspectul modern sau de finisajele rustice confortabile care vă plac, este mai ușor decât credeți să reproduceți stilul în casa dvs.

Amestecul perfect de stiluri de design italienesc combină vechiul și noul, iar astăzi vă împărtășesc 7 moduri de a folosi tendințele italiene de design interior.

Încercați câteva dintre aceste idei pentru a face ecou un stil de design italian, indiferent unde locuiți!

1. Un fundal neutru

Culorile neutre sunt o modalitate excelentă de a crea un spațiu primitor de inspirație italiană. Ele permit ochiului să capteze toată lumina naturală și să dea o atmosferă liniştitoare.

Multe case italiene încep cu o bază albă, gri sau bej pentru pereții și piesele de mobilier mai mari. Cea mai bună parte a tonurilor neutre este că se potrivesc bine cu orice paletă de culori, așa că vă este ușor să schimbați lucrurile ori de câte ori doriți!

2. Picturi murale inspirate de frescă

Frescile există încă din cele mai vechi timpuri, dar sunt încă populare în designul interior italian și astăzi! În mod tradițional, frescele sunt o pictură murală pictată manual aplicată pe tencuiala udă – și se găsesc adesea în vile și biserici italiene vechi.

Acest stil de pictură înfățișează de obicei scene cu figuri și natură – perfect pentru un fundal atemporal în casa ta.

3. Jardiniere din teracotă

Chiar dacă nu sunteți un pasionat de grădinărit, jardinierele din teracotă sunt perfecte pentru a adăuga o notă de verde în orice cameră. Folosiți materialul tradițional italian și creșteți busuioc pe pervaz sau obțineți un jardinier mare ca decor independent în intrarea dvs.

Teracota va face instantaneu camera dvs. să se simtă mai caldă și mai fericită – iar îngrijirea plantelor este cunoscută pentru a vă oferi un impuls pozitiv de energie!

4. Farfurii din ceramică italiană

Un alt element de bază al decorațiunii italiene sunt vasele și farfuriile frumoase din ceramică. Articolele realizate manual sunt deosebit de populare pentru a fi transmise de-a lungul generațiilor, iar mulți italieni le afișează cu mândrie acasă.

Adesea, aceste farfurii înfățișează fructe sau flori, în culori îndrăznețe sau în tonuri mai blânde, pentru a se potrivi bucătăriei sau sufrageriei tale. Afișarea acestora pe pereți sau pe rafturi deschise de bucătărie oferă o notă de Italia spațiului tău.

5. Materii prime mixte, cum ar fi lemnul, piatra și metalul

Designul interior italian încorporează adesea un amestec bogat de texturi naturale, cum ar fi lemnul, piatra și metalul. Amestecarea acestor materiale poate crea un aspect confortabil „trăit”. Încercați acest aspect pe raftul de cărți, mantaua sau masa de la intrare, afișând câteva obiecte decorative din materiale diferite.

Statuile mici, sfeșnicele din lemn, articolele de servire din metal sunt o modalitate excelentă de a amesteca aceste texturi – și cu cât arată mai nefinisat, cu atât mai bine pentru a canaliza designul rustic italian.

6. Mese de sufragerie italiană 

Pentru italieni, inima casei este locul în care mănânci și petreci timp cu cei dragi. De aceea, în designul interior italian, veți găsi adesea o masă frumoasă de dimensiunea unei familii, cu mult spațiu pentru a schimba povești și spaghete.

7. Placi mediteraneene

Ultima mea tendință preferată de design interior italian este plăcile frumoase în stil mediteranean. Aceste culori strălucitoare și modele geometrice se găsesc adesea în bucătăriile, băile și podelele italiene din toate casele.

Încercați să adăugați un aspect de gresie artificială la rafturi, cum ar fi acest simplu spătar albastru și alb. De asemenea, le puteți încerca pe treptele scărilor sau într-un colț mic pentru a crea o atmosferă italiană unică.

citește și 5 sfaturi pentru un design interior turcesc

Articolul 7 tendințe de design interior italian apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

0
Previous ArticleMerita citit: de ce sa optezi pentru un set de masa si scaune in loc sa alegi „la intamplare”?Next Article4 lucruri la care trebuie sa fii atent cand folosesti supape presiune
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

x
Da-mi un "Like":