Pompele submersibile sunt foarte rezistente si ofera o durabilitate ridicata. In acelasi timp vorbim si despre alte avantaje pe care pompele submersibile le aduc in orice gospodarie. Insa chiar si in situatia acestor echipamente durabile pot exista situatii in care sa apara defectiuni. Defectiunile pot surveni fie ca urmare a folosirii timp indelungat a pompei, fie in conditiile in care pompele sunt folosite in conditii necorespunzatoare si recomandate de producator.
Tocmai din acest motiv este important ca fiecare utilizator de pompa sumbersibila sa cunoasca detalii cu privire la posibilele defectiuni cu care se poate confrunta in cazul acestor tipuri de echipamente de pompare a apei.
Cauze care duc la oprirea functionarii pompei submersibile
In momentul in care o gospodarie nu mai este alimentata cu apa ca urmare a nefunctionarii pompei submersibile, este important de identificat cauza. O prima cauza poate fi racordarea necorespunzatoare la reteaua de energie electrica a pompei. Trebuie verificat daca alimentarea cu energie electrica a pompei este realizata in mod corespunzator.
O alta cauza care poate duce la probleme cu functionarea pompei submersibile se refera la diminuarea nivelului sursei de apa. Astfel, in sezoanele fara precipitatii in care panza de apa freatica poate sa scada foarte mult, exista riscul ca debitul de apa sa fie insuficient. Pentru a verifica acest lucru se poate opri alimentarea cu apa a pompei pentru un interval de timp in perioadele secetoase. Daca la repornirea pompei aceasta functioneaza, inseamna ca este nevoie de mai mult timp pentru atingerea nivelului optim a apei din panza freatica pentru ca pompa sa functioneze. Exista si posibilitatea de a fora un put mai adanc pentru a evita astfel de situatii in care pompa sa nu functioneze.
Tot in randul cauzelor care pot duce la defectiuni in cazul pompei submersibile regasim si blocarea comutatorului flotorului. In acest caz este necesar a se verifica daca plutitorul nu a fost prins la nivelul peretelui putului sau de catre un alt obiect. Alte defectiuni pot fi generate de infundarea filtrului sitei de aspiratie, functionarea motorului intr-o directie incorecta de rotatie sau patrunderea nisipului in interiorul pompei. Merita sa amintim si posibilitatea de a te confrunta cu defectiuni in cazul in care rezervorul de presiune este prea mic.
Apeleaza la specialistii in montarea si repararea pompelor submersibile
Daca ai nevoie de furnizarea apei potabile la nivel de gospodarie si pompele submersibile sunt alegerea pentru care optezi, atunci este recomandat sa apelezi la specialistii in montarea unor astfel de pompe de apa. In acest mod poti avea certitudinea faptului ca pompa este montata corespunzator inca de la inceput, iar functionarea va fi conform recomandarilor producatorului.
De asemenea, pentru a evita aparitia defectiunilor care pot duce la probleme cu functionarea pompei de apa, se recomanda sa apelezi periodic la servicii de intretinere si mentenanta. In eventualitatea defectiunilor este recomandat sa apelezi intotdeauna la specialisti pentru efectuarea reparatiilor sau pentru inlocuirea pieselor uzate. Doar astfel poti sa te bucuri de o investitie pe termen lung in privinta pompelor submersibile.
Articolul Care sunt posibilele defecte in cazul pompelor submersibile? apare prima dată în Casoteca.
Source: Casoteca