Promo

Cum pregătești mașina pentru sezonul de toamnă – iarnă?

Sezonul rece înseamnă pentru șoferi ca autovehiculele să fie pregătite corespunzător pentru a putea circula pe orice tip de vreme. Drept urmare, o dată ce temperaturile din termometre încep să scadă, service-urile auto încep să își deschidă porțile pentru posesorii de mașini.

Pregătirea mașinii pentru sezonul rece nu este doar un act de responsabilitate ci este și o prevedere legală. De exemplu, un șofer nu va putea circula niciodată cu anvelopele de vară pe drumul cu polei.

Dar, pe lângă schimbarea anvelopelor, mai sunt necesare și o serie de verificări, inclusiv să se efectueze o revizie completă prin care să se depisteze eventualele probleme care ar putea îngreuna funcționarea corespunzătoare a autovehiculului.

 

Pregătiri esențiale pentru sezonul rece

După cum spuneam anterior, imediat ce temperaturile au scăzut, este momentul să se înlocuiască anvelopele de vară cu cele de iarnă. Poți opta pentru anvelope all season sau special concepute pentru sezonul rece.

Specialiștii de la service-urile auto recomandă să se opteze pentru anvelope speciale pentru iarnă deoarece acestea au o construcție mai solidă și au proprietățile esențiale pentru a putea circula pe drumuri cu zăpadă sau gheață.

De asemenea, atunci când se apelează la un service auto, așa cum este Vrom.ro este indicat să se solicite și verificarea în detaliu a autovehiculului. O diagnoză realizată la timp poate să ajute orice șofer să evite costurile remedierii unor probleme mult mai grave.

Astfel, printre cele mai esențiale verificări se numără starea bateriei, starea pieselor, antigelul, funcționarea corespunzătoare a ușilor și ferestrelor, funcționarea corespunzătoare a sistemului de climatizare, ștergătoarele de parbriz, frâna și nu numai.

 

Recomandări pentru o cât mai bună exploatare a mașinii iarna

Nu este suficient ca aceste verificări să fie la zi deoarece contează foarte mult și modul în care conduce șoferul. Este important să existe o conduită cât mai bună atunci când un șofer se află la volan.

Chiar dacă se efectuează verificările esențiale pentru a putea conduce mașina în sezonul rece, mai pot apărea probleme și după efectuarea reviziei periodice. Este bine să nu se ignore nici o situație apărută chiar dacă este minoră.

Mai ales dacă urmează să se parcurgă un drum lung este esențial ca mașina să fie pregătită corespunzător pentru a evita orice situații nedorite. Ar fi destul de neplăcut și mai ales periculos, ca un șofer să fie surprins nepregătit pe marginea drumului în viscol.

Atunci când se ajunge cu mașina în service este important ca orice piesă înlocuită să fie originală și lucrările să beneficieze de garanție. De asemenea, în trafic este bine ca șoferul să fie vigilent și să păstreze distanța corespunzătoare, astfel încât să garanteze siguranța proprie și a celorlalți participanți la trafic.

În concluzie, proprietarii de autovehicule care doresc să nu aibă probleme imediat ce s-a instalat sezonul rece, atât din punct de vedere legal cât și a siguranței în trafic, trebuie să se programeze la un service auto din timp pentru montarea anvelopelor de iarnă dar și pentru efectuarea unei revizii periodice.

Îngrijirea mașinii și pregătirea acesteia pentru sezonul rece este un act de responsabilitate și trebuie tratată cu importanța cuvenită.

Previous ArticleDemo GRATUIT pentru cel mai performant robot de tranzacționare automatăNext ArticleCât de des ar trebui să vă spălați pensulele de machiaj?
x
Da-mi un "Like":