Merita Citit

5 idei de viitor pentru tinerii care își aleg o carieră

Dacă ești un tânăr la început de drum profesional, probabil că te întrebi ce să faci și ce carieră să urmezi. Poate ai nevoie de îndrumare, sfaturi sau de câteva linii de orientare în general. Cu siguranță, există mai multe drumuri pe care le poți urma, nu este o rețetă standard pe care o aplici și gata, ți-ai găsit drumul în viață.

 

Este important să încerci, să fii perseverent, să testezi, să îți dorești constant să fii mai bun și mai bun. Iată mai jos câteva idei de viitor pentru tine, dacă ești la început, în momentul în care îți alegi o carieră.

 

O carieră în domeniul marketingului

 

Un domeniu creativ, inventiv, plin de farmec, dar și de provocări la care poate nu te aștepți, este cel al marketingului. Ca să-ți faci o idee, poți începe lucrul în acest domeniu de pe poziții de junior, cum ar fi persoana care se ocupă de social media într-o companie mică sau medie, poți fi coordonator de proiecte sau de evenimente și poți evolua până la a deveni copywriter specializat sau manager de marketing. În articolul acesta descoperi și care sunt carierele posibile, dar și ce facultăți ai putea să faci.

 

Un internship în domeniul tău de studiu

 

Fie că ai studiat drept, programare sau contabilitate și finanțe, un internship este întotdeauna o idee bună de început. Pentru a obține un internship plătit, caută acele companii care oferă internship-uri în domeniul tău. Desigur, pentru experiență, poate fi util și un internship neplătit – important este să începi de undeva și apoi să-ți construiești o carieră din ce în ce mai bună.

 

Un job în domeniul resurselor umane

 

Un alt domeniu al muncii care este destul de interesant pentru tineri la început de drum este cel al resurselor umane. Aici poți începe cu poziții de junior, în care să te ocupi de payroll, de exemplu, sau cu un internship în care să înveți mai multe despre fiecare rol din cadrul departamentului de resurse umane.

 

Încearcă un job în domeniul administrativ

 

Poate un job de secretariat nu-ți sună foarte bine, însă poate fi un început bun dacă vrei să afli mai mult despre cum funcționează un anumit business sau sector de activitate. Chiar dacă te ocupi cu realizarea de documente de rutină, poți evolua în timp și poți crește către un rol în care preiei din ce în ce mai multă responsabilitate.

 

Începe o carieră în IT

 

Deja nu mai este un secret că IT-ul și telecomunicațiile sunt un domeniu de viitor, cu cererea de specialiști destul de ridicată. Poți începe o carieră în acest domeniu nu neapărat ca programator, ci și ca software tester, de exemplu. Există numeroase oportunități pentru tine, în mai multe arii de expertiză, chiar dacă ești la început.

 

Foto: Pexels.com

Previous ArticleLacurile de lemn Zobel – Parchetul tau nu a aratat niciodata mai bineNext ArticleCe semnificație are bujorul. Este oficial floarea națională a României
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":