Promo

Lacurile de lemn Zobel – Parchetul tau nu a aratat niciodata mai bine

Desi in ultima vreme majoritatea oamenilor opteaza pentru un parchet din placi, inca exista o foarte mare cerere si pentru parchetul clasic, din lemn. Intr-adevar, un parchet din placi este mult mai usor de montat si de intretinut si, de asemenea, are un pret mai scazut decat un parchet realizat complet din lemn. Cel din urma, insa, da un aer mai clasic casei si este mult mai rezistent la accidente, la posibile scurgeri de apa si la solicitare intensiva.

Un parchet de lemn, montat si intretinut corect poate dura o viata intreaga. Din acest motiv, este importat sa cunoastem cea mai buna modalitate de intretinere a lemnului, si anume tratarea lui cu lac pentru parchet. Acest lac poate fi folosit pentru toate suprafetele din lemn pe care se circula, in acestea fiind incluse si parchetul si scarile dintr-o locuinta.

 

Care este rolul lacului pentru parchet si de ce alege lumea sa il foloseasca?

Un lac pentru parchet are rolul de a proteja structura lemnoasa peste care este aplicat, in cazul de fata parchetul si scarile, suprafete pe care se circula destul de mult. Din cauza faptului ca aceste suprafete sunt foarte solicitate, ele au nevoie de acest „tratament” care intareste stratul lor exterior. Aceasta intarire are rol de protectie, atat impotriva zgarieturilor si a infiltratiilor de apa, dar are grija si ca lemnul sa nu fie afectat de schimbarile de temperatura din interiorul casei, precum si de variatii ale umiditatii.

Oamenii aleg sa foloseasca un tip corespunzator de lac pentru parchet tocmai pentru a prelulngi perioada de viata a acestei structuri din casa lor. Acestia nu va mai trebui sa isi faca griji la orice picatura de apa varsa jos, la orice moment in care copiii se alearga pe scari sau chiar si atunci cand nivelul inalt al umezelii ar avea o putere distrugatoare.

 

Cum si cand se aplica acest lac pe suprafetele lemnoase?

Acum, fie ca vorbim despre un lac pentru parchet sau un lac ce poate fi folosit pe orice tip de suprafata lemnoasa, el trebuie aplicat cu grija, urmarind indicatiile de pe ambalaj. In general, indiferent de producator si de tipul lacului, acesta trebuie aplicat in mai multe straturi. Astfel, rezistenta sa in timp este una mai mare, iar gradul de protectie al lemnului este ridicat.

Desigur, nici un produs nu are o durata de viata infinita, motiv pentru care din cand in cand va trebui sa reaplicam si acest lac. Aceste perioade nu sunt unele determinate, ele depinzand de tipul lacului folosit, dar si de cat de solicitate au fost suprafetele lemnoase. Cel mai sigur este sa obtineti aceste informatii de la o persoana calificata sau direct de pe paginile web ale produselor pe care le-ati folosit.

 

De unde as putea sa imi cumpar un lac universal pentru structurile lemnoase?

Desi in general tipurile de lac sunt impartite pe diverse categorii in functie de tipul si intrebuintarea lemnului, exista unele sortimente care pot fi folosite universal, indiferent de aceste categorii. Unul dintre site-urile pe care le putem recomanda cand vine vorba de lacuri de calitate este klebrom.ro. Aici puteti gasi o gama larga de lacuri pentru lemn, dar in acelasi timp tot aici puteti gasi si alte produse diverse cum ar fi folii pentru usi MDF sau chiar si ferestre, acestea conferind un aspect mai placut structurilor de termopan.

 

Date de contact:

Telefon: 0268 411 367/ 0726 159 136

Fax: 0372 876 469

E-mail: office@klebrom.ro

Adresa: Strada Durau, Nr.11, Brasov

 

Previous ArticleDe ce să alegi studioul de videochat Unicorn Agency dacă vrei să te angajezi în această industrieNext Article5 idei de viitor pentru tinerii care își aleg o carieră
x
Da-mi un "Like":