Promo

Ce semnificație are bujorul. Este oficial floarea națională a României

Ce semnificație are bujorul. Această plantă ocrotită prin lege, de o frumusețe rar întâlnită, a devenit, oficial, floarea națională a României.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților cu 180 de voturi. Bujorul mai este supranumit și „Regina florilor” și este asociat cu prosperitatea, dragostea și prietenia.

Ce semnificație are bujorul. Este oficial floarea națională a României

După ce bujorul a fost declarat floarea națională a româniei, vor putea fi organizate diverse târguri festivaluri și expoziții tematice. Potrivit statisticilor, peste 100.000 de români poartă numele de Bujor și, totodată, în țara noastră există mai multe localități care fac referire la această floare.

Potrivit specialiștilor în etnografie, bujorul semnifică prosperitate. Se spune că cei care au în casă bujori vor avea parte de bunăstare și sănătate.

Articolul Ce semnificație are bujorul. Este oficial floarea națională a României apare prima dată în Casoteca.


Source: Casoteca

Previous Article5 idei de viitor pentru tinerii care își aleg o carierăNext ArticleRucsacul, mult mai în tendințe decât crezi
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":