Gospodarii din toată lumea visează la echipamente cât mai performante, care să le faciliteze activitățile de zi cu zi. Întreținerea unei curți sau a unei grădini implică eforturi majore și o cantitate semnificativă de timp investită în mod frecvent. Acest lucru se întâmplă dacă se apelează la mijloace rudimentare de lucru, care se bazează pe efortul fizic al gospodarului.
Alternativ, există metode prin care toaletarea elementelor de vegetație poate fi făcută într-o manieră mai ușoară și mai rapidă. Este vorba despre echipamente precum drujbele, motocoasele sau mașinile de tuns iarba. Acestea pot să taie gazon, arbuști, precum și crengi ale copacilor. Pe lângă această acțiune, contează foarte mult și ce se întâmplă cu deșeurile rezultate. Cu ajutorul unor tocatoare crengi, problema se rezolvă imediat.
Tocătoare de crengi: eficiență garantată, de la prima utilizare
Resturile de frunze, crengi și alte deșeuri de vegetație rezultate în urma proceselor de îngrijire a curților și grădinilor pot să fie eliminate din gospodărie sau utilizate ca îngrășământ natural pentru plante. În ambele cazuri, este necesar ca frunzele și ramurile să fie mărunțite și aduse la un volum care să permită manipularea lor într-un mod facil. Acest lucru este posibil doar cu ajutorul unor tocătoare de crengi performante.
Tocătoarele au ca funcție principală mărunțirea crengilor cu precizie deosebită, în aer liber. În funcție de anumite criterii, diametrul crengilor pe care îl poate tăia un tocător poate să ajungă chiar și la aproape 40 de milimetri. Având în vedere acest detaliu, este firesc faptul că tocătoarele pot să mărunțească cu ușurință și frunze dintre cele mai mari, acestea fiind mult mai subțiri.
Tocătoarele sunt de mai multe feluri, specificul fiecăruia fiind influențat de puterea motorului, debitul de procesare, dimensiunea rezervorului de colectare, cât și de diametrul de tăiere a frunzelor și crengilor. Pentru utilizatorii casnici, specialiștii recomandă utilizarea unor modele de tocătoare de crengi cu motoare de 2000 W.
Acestea garantează o putere eficientă pentru mărunțirea crengilor provenite de la arbuști de vârstă mică, precum și a frunzelor și a firelor de iarbă. Este important de știut că sistemul de tăiere al unui astfel de tocător este produs din oțel. Acest material este utilizat în vederea fabricării unor cuțite bine ascuțite. Acționat de un motor cu o astfel de putere, mecanismul format din cuțite va mărunți imediat iarba, frunzele și crengile.
Astfel, chiar și modelele casnice de tocătoare de crengi își vor face simțită eficiența încă de la prima utilizare, într-un timp extrem de scurt. Tocarea este rapidă și precisă, iar frunzele, crengile și celelalte elemente de vegetație se vor transforma rapid în pulbere. Aceasta este ușor de depozitat în saci menajeri și, ulterior, de transportat.
Atenție, însă, la diametrul maxim de tăiere pe care îl permite un tocător. Modelele destinate uzului casnic, cu puteri de 2000 W, permit tăierea crengilor cu diametrul de 10 – 15 mm. În situația în care este vorba despre un spațiu extins, o utilizare intensivă sau despre uz în regim industrial, se apelează la tocătoare mai mari, cu motoare de minimum 3000 W. Acestea sunt cele care vor putea mărunți inclusiv crengi cu diametre de până la 40 mm.
Dacă vrei să ai posibilitatea de a te folosi de o unealtă de calitate, care să te scape rapid de grija elementelor de vegetație rezultate în urma toaletării grădinii sau a curții, intră pe GeneralMotor.ro și comandă tocătoare crengi la prețuri excelente!