Lifestyle

Mici, dar puternici – ce trebuie să știi despre încălzirea cu peleți

E din ce în ce mai greu să găsești un sistem de încălzire care să nu fie costisitor, însă nu imposibil. Peleții par a fi încă pe linia de plutire, adică încă sunt accesibili publicului larg. Vei afla în cele ce urmează care sunt principalele avantaje și cum te pot ajuta să faci economii însemnate la bani.

Chiar dacă sunt mici, au o putere calorică extraordinară. Chiar dacă sunt peleti sau peleți foioase, își fac treaba ca la carte și e nevoie doar de câteva condiții pentru a-ți deveni prieteni. Ești curios? Parcurge rândurile ce urmează pentru a afla și mai multe detalii.

Ce sunt peleții? Ce trebuie să știi despre ei?

Peletii sunt un combustibil 100% ecologic. Ei sunt obținuți prin presarea și uscarea rumegușului obținut din fabrici de cherestea, curățări ecologice, incendii de vegetație și nu numai. Dar cum iau formă mai exact?

Peletii sunt obținuți prin uscarea și presarea rumegușului cu ajutorul unor mașinării speciale. Aceștia ajung la o umiditate în medie de 8%, ceea ce îi face să aibă o putere calorică mare. Ei nu au nevoie de substanțe chimice pentru a-și păstra forma pe care o știm cu toții. Este suficientă lignina din rumeguș, ceea ce îi face cu totul și cu totul ecologici.

Peleții au o putere calorică mai mare decât a multor specii de lemn de foc

Da, ai auzit bine. De foarte multe ori, peleții din rășinoase și nu numai au o putere calorică cu mult mai mare decât a multor specii de lemn de foc.

În plus de asta, peleții vin gata uscați. Nu trebuie să îi achiziționezi cu câteva luni bune înainte pentru a avea timp să se usuce, așa cum se întâmplă în cazul lemnului de foc.

Atât timp cât îi ferești de umiditate, îi adapostezi într-o cameră tehnică corectă, ei vor da randament maxim. Mai mult decât atât, sunt și mai ușor de manipulat comparativ cu lemnele de foc. Ei vin așezați în saci speciali pe paleți, în funcție de cantitatea achiziționată.

Peletii sunt extrem de prietenoși cu mediul înconjurător

Despre peleți trebuie să mai știi și că sunt extrem de prietenoși cu mediul înconjurător. Dacă îi alegi pe cei de calitate premium, cei din clasa de calitate A1, te vei bucura de o cantitate mică de cenușă produsă de pe urma arderii, dar și de emisii de fum mici.

Asta înseamnă că acești peleți sunt ocrotitori pentru mediul înconjurător, dar și pentru sănătatea familiei tale și a celor din jur.

Este adevărat, pentru a te bucura de toate beneficiile peletilor ai nevoie de o centrală în acest sens. Centrala la rândul său are nevoie de o camera tehnică pentru a putea fi montată și pentru a funcționa corespunzător. Asta ar putea crea ceva deranj, însă atunci când vei observa că peletii au un preț accesibil, îți vei da seama că ai făcut o achiziție bună.

Caută peleți de calitate premium, din clasa A1, și comandă-i rapid!

Previous ArticleCât de importantă este hidroizolarea corectă a teraselor? Iată ce trebuie să știi!Next ArticleCum alegi o firmă capabilă de mutări mobilă
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":