Magazin

Iată cum să alegi becurile de mașină! Decizia care îți va „lumina“ calea cea dreaptă

Vederea a devenit, de-a lungul evoluției, cel mai bine dezvoltat dintre simțurile omenești, datorită importanței sale pentru supraviețuire, dar și pentru un plus de performanță în majoritatea activităților desfășurate. Procentul de informații oferite prin intermediul vederii este mult superior celui dobândit cu ajutorul auzului, al mirosului, pipăitului sau gustului.

Importanța acestui simț crește și mai mult în trafic, atunci când este necesar ca deciziile să fie luate rapid, la viteze care uneori depășesc chiar și 100 de kilometri pe oră. În astfel de momente, vizibilitatea perfectă devine o condiție obligatorie pentru evitarea accidentelor și pentru asigurarea unui drum liniștit, la capătul căruia șoferul și pasagerii să ajungă cu bine la destinația dorită.

Mai ales noaptea sau în condiții meteorologice nefavorabile, precum cele de ceață sau de ploaie ori ninsoare densă, este extrem de important să ai becuri masina de cea mai bună calitate. Astfel, te asiguri că vei vedea bine drumul pe care înaintezi, dar și că ceilalți participanți la trafic te pot observa de la distanță.

Tocmai datorită importanței pe care o au în trafic, numărul surselor de iluminat cu care este dotat un autoturism este considerabil. Cele mai importante sunt acele becuri pentru mașină care asigură o bună vizibilitate asupra șoselei, adică farurile pentru faza scurtă și faza lungă sau proiectoarele din față și din spate.

O altă categorie de becuri pentru mașină au rolul de a-ți face vizibilă poziția și intențiile pentru ceilalți participanți la trafic. Este vorba despre stopuri, poziții, semnalizatoare sau becuri pentru marșarier. Apoi, chiar și în interiorul mașinii există surse de iluminat care îți sporesc confortul și îți asigură accesul la diferite informații necesare. Acesta este cazul luminilor de pe plafonieră, precum și al diferitelor leduri de pe bordul autovehiculului.

becuri masina

Cum alegi becuri pentru mașină de calitate superioară?

Există mai multe aspecte la care trebuie să fii atent, atunci când faci o astfel de investiție. În primul rând, este recomandat să consulți cartea tehnică a mașinii, unde vei afla exact de ce surse de iluminat ai nevoie. Când le cumperi, trebuie să știi că tipul lor este înscris fie pe faruri, fie pe soclu. În acest fel, elimini riscul de a cumpăra becuri de mașină care nu se potrivesc.

Apoi, odată stabilit tipul, este indicat să acorzi atenția cuvenită calității. Nu căuta produse ieftine, deoarece există riscul să se ardă mai repede sau să nu ofere cea mai bună luminozitate! Este preferabil să optezi pentru dispozitive realizate de firme recunoscute pe plan internațional. Prețul lor se va amortiza cu siguranță, datorită funcționării în bune condiții pentru o perioadă îndelungată de timp.

O altă decizie pe care trebuie să o iei ține de tehnologia de iluminare folosită. Becurile cu halogen, de exemplu, folosesc un filament asemănător celor utilizate acasă. Ele au un preț avantajos și sunt folosite de mai multe decenii. Cele care folosesc xenon asigură o iluminare mai intensă, cu o nuanță apropiată de culoarea albă, iar tehnologia de iluminare cu LED este eficientă energetic și permite crearea unor modele personalizate.

Nu te grăbi atunci când alegi becuri mașină, ci ține cont de toate criteriile care contează! În acest fel, vei avea o vizibilitate optimă și vei putea să conduci în cele mai bune condiții!

Previous ArticleAvantajele unui job în domeniul videochat-uluiNext ArticleÎnlocuire sticlă pentru iPhone la service – vezi oferta disponibilă la MobileFIX
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":