Magazin

Servicii funerare – Ce este doliul complicat?

Te-ai gândit vreodată cât de mult te poate ajuta o firmă specializată în servicii funerare pentru a gestiona cu ușurință doliul?

 

Suferința resimțită în momentul în care pierzi pe cineva drag nu se compară cu nimic din ce ai trăit până acum. Este o altfel de emoție, una mult mai intensă, mai apăsătoare, care te macină și îți dă numeroase stări. Printre cele mai pregnante emoții se numără: negarea, tristețea și disperarea. Procesul de vindecare diferă de la o persoană la alta. Este influențat de asemenea de relația avută cu persoana trecută în neființă. Dacă e vorba de un membru al familiei lucrurile devin destul de complicate.

 

Perioada aferentă doliului este cât se poate de normală. Ai nevoie de timp în care să-ți dai seama de intensitatea emoțiilor trăite și de gravitatea situației. În acele momente treci rapid de la o stare la alta, dar în final accepți pierderea și păstrezi vie amintirea persoanei decedate, ocupandu-te de cele necesare precum de organizarea evenimentului funerar, parastase, flori si alte detalii.

 

Totuși, nu toate persoanele experimentează la fel doliul. Este o călătorie unică, cu suișuri și coborâșuri, dar și momente revelatoare.

 

Reacția este influențată de câțiva factori importanți:

 

  • Personalitatea persoanei,
  • Mediul în care a trăit,
  • Bagajul cultural și experiențele de viață acumulate de-a lungul timpului.

 

Pentru mulți, rana cauzată de suferința pierderii unei persoane dragi nu se vindecă niciodată. Ei manifestă doliu complicat sau patologic, care se caracterizează printr-un dor permanent de cel trecut în neființă, dar și sentimente de tristețe profundă.

 

Persoana care se confruntă cu doliul complicat trebuie să gestioneze de asemenea și:

 

  • Incapacitatea de concentrare,
  • Lipsa acută de speranță,
  • Imposibilitatea de a accepta realitatea,
  • Comportamente exagerate,
  • Gânduri suicidale.

 

 

Cum te poate ajuta o firmă de servicii funerare?

 

Doliul se numără printre cele mai dificile perioade din viața unui om. Este un moment al redescoperirilor și al emoțiilor intense. La final, începi să trăiești din nou, fără persoana cu care construisei o legătură puternică.

 

Totuși, ce faci dacă te confrunți cu efectele doliului complicat? Cum gestionezi întreaga problemă și care sunt cele mai eficiente soluții cu ajutorul cărora te poți bucura de rezultatele dorite?

 

Ei bine, există două lucruri importante pe care trebuie să le ai în vedere, indiferent de situație:

 

  • În momentul în care s-a întâmplat tragedia apelează la o firmă de servicii funerare non stop – Echipa de profesioniști se va ocupa cu atenție de înmormântarea propriu-zisă, dar și de organizarea ceremoniei de celebrare și derularea activităților de transport și îmbălsămare. Nu vei mai resimți stresul și agitația aferente momentului. De asemenea, profesioniștii îți vor oferi consiliere personalizată pentru a gestiona fără probleme perioada.
  • Ia legătura cu un specialist în psihoterapie – Dacă vrei să te vindeci și să lași în urmă suferința vei avea nevoie și de câteva vizite în cabinetul unui psiholog. Chiar dacă nu pare, doliul complicat poate avea efecte negative atât pe plan emoțional, cât și fizic. Este un adevărat carusel al emoțiilor negative pe care nici măcar cea mai puternică persoană nu le poate gestiona. Tocmai de aceea, ședințele de consiliere pot atenua riscurile care pot apărea la nivelul întregului organism.

 

 

Doliul complicat este o problemă cât se poate de serioasă, chiar dacă nu multe persoane discută deschis despre efectele pe care le poate avea. În general, femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu o asemenea perioadă, comparativ cu bărbații. Printre cele mai pregnante emoții cu care se confruntă persoanele care manifestă doliu complicat se numără tristețe profundă, incapacitate de concentrare, invidie, amărăciune sau dor. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Ajutorul unei firme specializate în servicii funerare și a unui expert în psihologie te poate scăpa de toate problemele.

 

Optează pentru soluții ingenioase și elimină sentimentele negative care intervin în urma pierderii unei persoane dragi!

 

Previous ArticleCum să alegi cea mai bună mașină pentru tineNext ArticleCum îți poate salva dinții detartrajul?
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":