Lifestyle

Cum se întrețin corect ușile de interior în funcție de materialul din care sunt create

Ușile de interior sunt o investiție serioasă și de cele mai multe ori una de tip one time. Ele sunt elemente extrem de des utilizate, iar asta poate duce rapid la semne vizibile de uzură, asta dacă nu sunt suficient de bine întreținute.

Astăzi vei învăța cum să ai grijă de colecția ta de usi interior cu minim de efort. Sunt sfaturi ușor de realizat care te vor ajuta să te bucuri pentru și mai mult timp de ușile de interior din locuința ta.

  1. Cum se întrețin ușile de interior din sticlă

Ușile de interior din sticlă sunt foarte simplu de curățat. Ai nevoie în acest sens doar de o cârpă înmuiată în apă și săpun lichid. În acest fel eviți zgârieturile, căci în cazul lor se recomandă doar folosirea soluțiilor de curățare non-abrazive.

O întreținere corespunzătoare a ușilor de interior din sticlă le va ajuta să își păstreze aspectul nou timp îndelungat. Același lucru este valabil și în cazul ușilor glisante din sticlă. Fiind des utilizate, pe ele se acumulează murdărie, praf și diverse resturi ce le pot face în viitor greu de deschis.

  1. Cum se întrețin corect ușile din lemn

Ușile de interior din lemn sunt la tot mai mare căutare în ultimul timp. Este oarecum și de la sine înțeles de ce se întâmplă acest lucru – preț accesibil, durabilitate, dar și aspect plăcut.

În cazul lor, praful poate fi șters cu o cârpă din material textil pentru a nu le zgâria. Din nou, produsele abrazive nu sunt recomandate, iar apa cu săpun lichid face minuni.

Ca un sfat, pentru a le reda acea strălucire extrem de aspectuoasă, poți lustrui ușile de interior din lemn cu apă caldă și ulei de măsline.

Dacă ai în locuința ta uși din lemn lăcuit, atunci recomandat este să folosești o ceară specială. În acest fel, suprafața va fi curățată, iar ușile vor fi protejate de impurități și umezeală.

  1. Cum se întrețin corect ușile de interior din MDF și furnir?

În ceea ce privește ușile de interior din MDF și furnir, este și mai simplu să le cureți. Ai nevoie doar de o cârpă moale, alături de o soluție din comerț pentru curățarea mobilierului. Ele nu sunt foarte pretențioase la capitolul metode de curățate.

Totuși, atenție la umiditatea din locuința ta. Ea le poate dăuna ușilor, mai ales celor furniruite, deci aerisește constant încăperile pentru a regla umiditatea.

Pentru ușile fabricate din furnir, experții recomandă evitarea substanțelor de curățare pe bază de clor sau a bureților abrazivi. Vorbim despre produse agresive ce pot afecta aspectul ușilor tale.

Acestea fiind spuse, nu este prea complicat să ai grijă de ușile tale de interior, indiferent de materialul din care sunt create, nu-i așa? Totul ține de produsele pe care le folosești, dar și de regularitatea cu care le acorzi atenția cuvenită. Un obicei din a curăța ușile de interior te va ajuta să te bucuri de ele pentru timp îndelungat!

Previous ArticleAmenzile pentru nereciclarea deșeurilor, plătite de românul de rândNext ArticleCare sunt motivele pentru a cumpăra un smartwatch?
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":