Lifestyle

Ce este valvulopatia mitrală la câini și de ce este important să te prezinți la un cabinet veterinar din Suceava

Valvulopatia mitrală este o afecțiune cardiacă are afectează în medie 30% dintre câinii cu vârsta mai mare de 10 ani. Ce face ea mai exact? Determină închiderea incompletă a valvei mitrale, iar sângele refulează dinspre ventriculul stâng spre atriu.

Atunci când sângele refulează în această direcție, cantitatea de sânge trimis către artera aortă scade. În consecință, inima trebuie să se suprasolicite pentru a reuși să pompeze cantitatea adecvată de sânge în tot corpul câinelui.

Hai să vedem în rândurile ce urmează de la ce pornește această boală, cum poate fi diagnosticată și la ce poate duce atunci când nu iei atitudine.

De ce câinele suferă de valvulopatie mitrală?

Medicii specialiști susțin că principala cauză de apariție a valvulopatiei mitrale este uzarea valvei mitrale în timp. Acest lucru poartă denumirea de insuficiență de valvă mitrală.

Alte motive pentru care se poate instala valvulopatia mitrală sunt:

 • ruperea cordajelor tendinoase

Condajele mențin poziția petalelor valvulare. Atunci când se rup, acestea determină mobilitatea valvulelor, care ajung să fie împinse de presiunea sangvină și să permită astfel pătrunderea sângelui în atrii.

 • endocardite

Aceste sunt infecții sau inflamații ce afectează valvele cordului și contribuie astfel la apariția valvulopatiei mitrale.

 • stenoza mitrală

Stenoza mitrală este o variație a valvulopatiei mitrale și poate fi cauzată de febra reumatică, depunerea sedimentelor de calciu, tratamente cu radiații sau defecte cardiace congenitale.

Oricare ar fi cauzele, trebuie să te prezinți de urgență la cabinetul unui medic veterinar împreună cu prietenul tău patruped. Clinica veterinara Suceava Nord Vet are porțile mereu deschise pentru tine, dacă ești din zonă. Îți oferă servicii de top la prețuri corecte, iar cățelul tău se va simți ca acasă în compania medicilor!

Simptomele valvulopatiei mitrale

Inițial boala este asimptomatică, însă odată cu trecerea timpului, severitatea ei crește, iar eficiența inimii scade. Iată care sunt primele simptome pe care le poți observa la cățelul tău:

 • tuse;
 • energie scăzută;
 • scădere în greutate;
 • respirație mai rapidă, gâfâit, dispnee;
 • colaps sau leșin.

Cum se pune diagnosticul valvulopatiei mitrale?

De cele mai multe ori, diagnosticarea valvulopatiei mitrale se face printr-o combinație a următoarelor trei tehnici:

 • metoda fiziopatologică;
 • radiografia toracică;
 • electrocardiograma și ecocardiografia.

Medicul veterinar la care te adresezi îți va oferi detalii suficiente despre fiecare tehnică în parte. Ele nu pun în niciun fel viața câinelui tău în pericol. Sunt metode testare și dau rezultatele mult dorite.

Să știi că există tratament pentru valvulopatia mitrală și este constituit din administrarea de medicamente. Este vorba despre inhibitori de angiotensină și aldosteron, diuretice, nitroglicerină, dar și vasodilatatoare.

Oricând unul dintre simptomele de mai sus apare, nu ezita să te prezinți de urgență la cabinetul unui medic veterinar din zona ta. Dacă ești din Suceava, nu uita de Nord Vet, clinică veterinară. Aici medicii pot lucra și în regim de urgență pentru ca viața prietenului tău necuvântător să nu se afle în pericol. Ai datele de contact, dar și alte informații interesante, pe nordvet.ro.

Previous ArticleCare sunt motivele pentru a cumpăra un smartwatch?Next ArticleDe ce electrocasnice ai nevoie pentru o bucătărie complet utilată
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":