Magazin

5 aparate casnice pentru reducerea costurilor lunare

Daca dorești să te documentezi în privința posibilității reducerilor de costuri la firma/domiciliul tău acest articol te poate ajuta și informa cu unele aspecte importante.

În ultimii ani multe persoane au avut impresia că diverse probleme economice la nivel mondial au tot continuat să apară și au avut dreptate întrucât inflația și alti factori externi au determinat scumpiri în toate sectoarele financiare. Este normal că în contextul actual să încercam să fim mai cumpătați și mai atenți cu anumite cheltuieli.

 

  1. O priză inteligentă

 

Prizele inteligente te pot ajuta să reduci considerabil consumul la nivel de casă/apartament/birou întrucât monitorizează  electrocasnicele care  consuma curent chiar și atunci când nu sunt folosite. Acestea intra într-un mod de repaus și continua să consume curent chiar și atunci când nu ești în locația respectivă. În acest sens poți dezactiva prizele când mergi la munca și reactiva când te întorci. Cu ajutorul multiplelor aplicații precum Alexa și Google Assistant acest aspect poate fi automatizat și controlat chiar de pe telefonul tău. Din cauza evenimentelor recente facturile au crescut considerabil și credem că acest tip de management și optimizare poate avea un impact pozitiv asupra costurilor totale. Prețul inițial al prizelor inteligente se poate amortiza într-un an, respectiv 1 an jumătate.

 

  1. Becuri inteligente

 

Similar cu priza inteligentă, aceste becuri sunt dotate cu capacitatea de a se conecta la rețeaua wireless a casei/apartamentului/biroului tău și pot fi setate să funcționeaze în mai multe moduri.

În funcție de luminozitatea de afară intensitatea luminii la nivel interior poate fi ajustata manual, dar și automatizat de pe aplicațiile de pe telefon. Acestea împreună cu prizele inteligente creează un mediu simplu și eficient în care nu mai pot exista situații în care se lasă lumina aprinsa când se părăsește locația sau chiar schimba culoarea luminii emisă de becuri în funcție de stare și ambient.

 

  1. Dozator de apă

 

Un dozator apă, în special cele cu filtrare în mai multe etape, te poate scapă de grija achiziționării periodice de PET-uri de apa, sortarea, aruncarea acestora dar și de  depozitarea în debara sau bucătărie.

Multe companii oferă pe piață diverse opțiuni precum închirierea unuia sau mai multe dozatoare dar modelele noi sunt dotate cu posibilitatea de a schimba filtrele ușor, prin răsucire și alte opțiuni convenabile pentru a facilita achiziția și mentenanță fară a fi necesare intervenții de personal din exterior.

De asemenea, în funcție de bugetul pe care îl ai poți opta pentru ultrafiltrare, nanofiltrare cât și osmoza inversa.

Pentru apa de la rețea sunt recomandate toate tipurile de filtrare dar pentru mediul rural, doar osmoza inversa poate filtra eficient apa de la put și asta doar în urma efectuării unei analize a apei și prezentării acesteia unei firme specializate.

 

  1. Termostat

 

Un termostat inteligent poate fi un adevărat ajutor care poate reduce costurile anuale de gaz cu până la 10%.

Cele mai noi modele de pe piață vin cu posibilitatea integrării cu aplicații pe telefon și împreună cu dispozitivele precum dozator apă, becuri inteligente și multe altele pot funcționă în sinergie și vor reduce costurile totale la nivel de firmă/domiciliu.

Un alt atribut folositor este capacitatea de a crea un orar în funcție de programul când ești plecat la activitățile zilnice și poți regăsi casa/biroul tău la temperatura dorită.

 

  1. Baterii reîncărcabile

 

Știai că exista o alternativa la bateriile convenționale din diversele telecomenzi, precum televizorul, aerul condiționat precum și alte

dispozitive ? Desi aceasta soluție este pe piață de mai mult timp, recent bateriile reîncărcabile acasă au devenit mai performante, rezistă mai mult și se încarcă mai repede.

Romanii folosesc aceasta alternativă cu succes și sumele mici care ajută la economii la nivelul casei/biroului tău se adună în timp și în câțiva ani ajung la zeci de mii de lei, bineînțeles împreună cu celalalte dispozitive menționate anterior.

 

Costurile pentru fiecare dispozitiv în parte pot fi substanțiale și durează peste 1 an până când se amortizează investiția, dar pe termen lung ajuta și se vor vedea rezultate la facturi.

Recomandam că tranziția să fie făcută treptat pentru a avea timp de ajustare la noile optimizări și daca este nevoie se poate apela chiar la un specialist.

 

 

 

Previous ArticleDe ce este bine să fii coordonat de un instructor atunci când mergi la sala de fitness | Interviu cu antrenorul Daniel SincăNext ArticleMerită citit: iată ce investiție presupune achiziționarea unor corturi pentru rulote!
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":