Merita Citit

Vor fi luate noi luate măsuri suplimentare de semnalizare limitei maxime de înălțime de la Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 a precizat și că se vor lua  măsuri suplimentare pentru semnalizarea limitei maxime de înălțime pentru mașinile care trec prin Pasajul Unirii. Asta după ce a anunțat că vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone nu li se mai permite să circule prin zona Piața Unirii.

A făcut acest anunț ieri, 19 ianuarie 2023, prin intermediul unui comunicat de presă.

Obiectivul acestor noi măsuri este prevenirea pe cât posibil a numărului de incidente asemănătoare celor care s-au produs în ultima perioadă în acest pasaj rutier din București.

Planul a fost elaborat de către echipa de management tehnic a Sectorului 4 al Municipiului București, în colaborare cu specialiștii Brigăzii de Poliție Rutieră, ai Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Universității Tehnice de Construcții București, ca urmare a incidentelor petrecute atât în interiorul Pasajului Unirii, cât și în exteriorul acestuia, în perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023, a transmis Primăria Sectorului 4.

Potrivit comunicatului de presă, lucrările urmează să fie realizate într-un termen de circa 60 de zile. Cu toate astea, intervalul este condiționat de livrarea sistemelor de semnalizare care vor fi montate în respectiva zonă.

Primăria Sectorului 4 a precizat și că, înainte de deschiderea Pasajului Unirii în luna septembrie a anului 2022, sistemele de presemnalizare și semnalizare a limitei de înălțime maximă admisă în Pasajul Unirii (3,5 metri) au primit avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Primăria Sectorului 4 a făcut publice următoarele documente care pot fi consultate AICI:

  • Avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB,
  • Expertiza tehnică a Pasajului Unirii,
  • Protocolul de Asociere încheiat între Sectorul 4 și Municipiul București, prin Administrația Străzilor, precum
  • H.C.G.M.B. nr. 164/30.03.2022.

De când a fost redeschis Pasajul și până acum, multe vehicule au rămas blocate fie în limitatorul de gabarit aflat la intrare, fie în interiorul pasajului rutier.

Cel mai grav incident dintre toate a avut loc pe data de 23 decembrie 2022, când un autocar plin cu mai mulți turiști greci s-a blocat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Previous ArticleCe fructe te ajută să dormi bine noapteaNext ArticleUn pieton lovit pe trecere pe Șoseaua Berceni din București
x
Da-mi un "Like":