Merita Citit

Grădina Botanică din cartierul Cotroceni, acel loc special care adăpostește multe specii de plante

În București există multe locuri unde se pot vedea diverse tipuri de flori, dar unul dintre cele mai speciale este Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”, care găzduiește o varietate de specii de plante. De la florile obișnuite pe care le vedem în buchete, grădinile de bloc sau ghivecele de pe balcon, până la plante pe cale de dispariție, grădina le adăpostește pe toate. Grădina Botanică din București, fondată în 1860, lângă Facultatea de Medicină și Farmacie, la inițiativa doctorului Carol Davila în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, este un loc unde plantele își spun povestea fără cuvinte, prin simpla lor prezență.

Povestea grădinii începe în a doua jumătate a secolului XIX, când a fost amenajată adecvat la indicațiile botanistului Ulrich Hoffmann, primul director al acestei instituții. La acea vreme, grădina se întindea pe o suprafață de 7 hectare, iar acum are 17,5 hectare, 4.000 de metri pătrați de sere și în grija sa se află 10.000 specii de plante.

În 1866, conducerea Grădinii Botanice din București a fost preluată de profesorul dr. Dimitrie Grecescu, o personalitate importantă în istoria botanicii române. În 1874, grădina a fost mutată pe terenurile palatului Vasile Șuțu, situat în fața Universității din București, devenind astfel o parte a acesteia. În 1994, Grădina Botanică din București a primit numele profesorului dr. Dimitrie Brândză, care a lucrat îndelung pentru a o reface pe amplasamentul actual. Între 2008 și 2014, complexul de sere a trecut prin mai multe procese de reabilitare, cu ajutorul unor donații considerabile.

Grădina Botanică din București este un loc special unde se pot vedea diferite specii de flori, inclusiv unele rare. Este găzduită de peste 10.000 de specii de plante și un ierbar cu 520.000 de file. Este conceput ca un parc cu alei ascunse între zonele verzi și include o seră impresionantă, Institutul Botanic și Muzeul Botanic. În zonele exterioare, plantele sunt cultivate în medii care reproduc elemente din terenul lor de origine, iar sectoarele pavilionare adăpostesc plante exotice care iubesc căldura.

Serele Grădinii Botanice din București pot di vizitate după următorul program:

  • Marți, Joi, Vineri – în intervalul orar 10.00 – 15.00.
  • Sâmbătă, Duminică – între  09.00 și 13.00

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Previous ArticleNoul tramvai Imperio, cel cu nr. 20 a ajuns în Capitală. Acesta va circula pe linia 41Next ArticlePersoanele vulnerabile din Sectorul 2 al Capitalei, vor beneficia de servicii stomatologice gratuite
x
Da-mi un "Like":