Magazin

Cum să-ți detoxifiezi organismul și ce trebuie să faci pentru a elimina toxinele din organism?

Detoxifierea organismului este în prezent una dintre cele mai populare metode de tratament în medicina alternativă. Majoritatea bolilor care apar în corp sunt cauzate de acumularea de substanțe toxice. Eliminarea toxinelor actuale și prevenirea acumulării altora noi este o parte esențială a detoxificării organismului nostru.

Curățarea este benefică pentru oricine suferă de boli sau afecțiuni cronice, inclusiv alergii, anxietate, artrită, astm, infecții cronice, depresie, diabet, dureri de cap, colesterol ridicat, glicemie scăzută, indigestie, boli mintale și obezitate. Detoxifierea organismului poate fi o măsură preventivă utilă și o modalitate de a îmbunătăți sănătatea generală, vitalitatea, imunitatea și bunăstarea.

Nutriția este cel mai important lucru

Ar trebui să începi mai întâi cu dieta. Este baza pentru bunăstare și sănătate. Trebuie să ai grijă să nu supraîncarci organismul cu alimente și să consumi în mod inutil o cantitate excesivă de toxine suplimentare care vor provoca și mai multă confuzie în organism. Uneori, semnalele transmise de corp se văd, de exemplu, prin pierderea de păr în exces. Iar soluția pe care poți să o alegi este de includere a unui șampon împotriva căderii părului, care va remedia parțial problema aceasta.

Această măsură trebuie completată de o dietă bogată în legume, fructe și proteine de bună calitate. Desigur, după cum știi, este mai ușor de spus decât de făcut, mai ales că nu poți cumpăra prea multe produse proaspete deodată și,  nu toate, sunt întotdeauna disponibile în magazine. Coșul tău de cumpărături ar trebui să includă întotdeauna fructe și legume proaspete, leguminoase, fulgi de ovăz și alte surse excelente de energie, vitamine și minerale de la producători locali, ce nu sunt cultivate in sistem industrial.

Evită mesele bogate în calorii, grăsimile saturate, carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă, orezul alb, pastele albe) și zahărul. Consumă fibre care se găsesc în fructele proaspete, legumele și pâinea integrală. De asemenea, consumă carne (cantități limitate de carne roșie), lapte și grăsimi de înaltă calitate (nesaturate și polinesaturate), cum ar fi uleiurile vegetale, nucile, semințele și peștele). Hidratarea este esențială, așa că bea multe lichide în fiecare zi.

Ce trebuie să faci pentru detoxifierea și eliminarea toxinelor din organism?

Un sistem digestiv supraîncărcat poate provoca balonare, constipație, indigestie, dureri abdominale și alte probleme digestive. Dacă intestinele sunt înfundate cu deșeuri care se lipesc de pereții intestinelor, apare constipația și balonarea, iar organismul nu poate absorbi bine toți nutrienții, în astfel de situații  este necesar un proces de detoxifiere.

Totuși un proces de detox incorect realizat poate aduce la  lipsă de energie, incapacitatea de a pierde în greutate și starea de rău. În cazul tulburărilor digestive, îți este greu să te miști, ai probleme de concentrare, iar sistemul imunitar este slăbit. Intestinele, care sunt pline de produse reziduale, devin „toxice”, ceea ce înseamnă că toxinele vor fi absorbite în sânge.

Deșeurile (toxinele) sunt principalii vinovați ai tuturor bolilor și inflamațiilor din corpul uman. Dacă organismul nu poate elimina eficient toate toxinele din organism, acestea încep să se acumuleze în țesutul adipos, unde organismul le stochează pentru procesare ulterioară.

Mâncând alimente de înaltă calitate, luând suplimentele alimentare naturale potrivite, precum quercetina din plante naturale, curățând intestinele și având grijă de activitatea fizică regulată, poți curăța tractul digestiv și menține intestinele sănătoase. Este esențial ca detoxifierea să se efectueze cât mai natural, fără a apela la metode agresive, întrucât o modificare bruscă ar putea afecta în mod neplăcut organismul.

Previous ArticleServicii juridice variate, la AVM Consult – avocați divorțuri SibiuNext Article“Să vezi ce am pățit cu fișa medicală auto!“ Un dialog despre o eficiență ieșită din comun
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":