Merita Citit

O mulțime de bucureșteni au fost amendați fiindcă au parcat unde nu trebuie

Din momentul intrării în vigoare a noilor modificări din codul rutier și până în prezent, mii de bucureșteni din Sectorul 2 au primit amenzi pentru parcare neregulamentară. Primăria Sectorul 2 raportează că au fost date 2.065 de amenzi în valoare totală de 594.058 lei în această perioadă. De asemenea, poliția locală a întocmit 3.800 de note de constatare care se vor transforma în amenzi.

„Toate acestea au fost posibile datorită faptului că Poliţia Locală dispune de noi instrumente legale prin care îi poate identifica și sancționa mai uşor pe cei care parchează neregulamentar. Mai exact, poliţiştii locali pot obliga proprietarul maşinii parcate neregulamentar să comunice, în termen de 3 zile, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul, în situaţia în care proprietarul a permis şi altei persoane să-i conducă maşina”, a explicat PS2 într-o postare pe Facebook.

Motivele sancțiunilor date

PS2 a precizat că, cele mai multe amenzi au fost date pentru:

  • șoferii care au oprit în stațiile mijloacelor de transport public – 481 de sancțiuni
  • șoferii care au oprit pe trotuar – 467 sancțiuni
  • șoferii care au oprit pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 de metri înainte și după acestea – 404 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în locuri unde era afișat „Oprirea interzisă- 244 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu – 179 sancțiuni
  • șoferii care au oprit în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară – 164 sancțiuni

Sancțiuni au primit și bicicliștii, dar și cei cu trotinete electrice:

  • 26 de sancțiuni pentru folosirea neregulamentară a vehiculelor în circulația pe drumurile public
  • o sancţiune pentru prezența pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația “Accesul interzis bicicletelor”.

Primăria Sectorului 2 anunță că spațiile precum trecerile de pietoni, stațiile de transport în comun, trotuarele în apropierea școlilor și spitalelor vor fi eliberate, deoarece sunt deseori ocupate abuziv de mașinile parcate neregulamentar.

„Siguranţa pietonilor nu este un moft, ci o prioritate!”, concluzionează PS2.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Previous ArticlePrietenii ți-au vorbit despre cursuri IT online? Iată cum poți învăța repede și eficient programareNext ArticleÎntre 30 martie și 2 aprilie se organizează Salonul Nautic Internațional București, la Hala Laminor
x
Da-mi un "Like":