Merita Citit

Vor reîncepe lucrările de consolidare a clădirilor cu risc seismic din Capitală

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că vor fi reluate  lucrările de consolidare a 10 imobile din Capitală, iar la 16 clădiri se va lucra în etape, începând din primăvară.

 „Unul din principalele obiective pentru care Partidul Național Liberal București a solicitat Primarului General, pe 27 ianuarie 2023, soluții imediate este CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR cu risc seismic”, a transmis viceprimarul Capitalei.

La puțin timp după asta, pe 30 ianuarie 2023, a fost trimisă o solicitare către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), cu scopul urgentării procesului de punere în siguranță a clădirilor cu risc seismic din București.

În ce stadiu sunt lucrările

Bujduveanu a spune că a făcut o vizită în teren, împreună cu Răzvan Munteanu, directorul AMCCRS, iar situația este următoarea:

 • Lista clădirilor la care se vor relua lucrările, începând din această primăvară (10 imobile de locuit și clădiri administrative situate în centrul Bucureștiului):
  • La 3 clădiri (aflate pe străzile Bd. M.Kogălniceanu 30, Calea Victoriei 22-24 și Pictor Ștefan Luchian), lucrările sunt finalizate în proporție de 10%. Vor fi reluate procedurile de proiectare și execuție, începând din primăvară.La 4 clădiri (aflate pe străzile: Biserica Enei 14; Blănari 2; Știrbei Vodă 20; Vânători 17), lucrările sunt finalizate în proporție de 70%. În scurt timp, pentru acestea, se vor organiza proceduri de atribuire a contractelor de continuare a lucrărilor.La clădirea situată pe strada Franceză nr.30, lucrările sunt finalizate în proporție de 95%. Imobilul va fi recepționat chiar din această primăvară.
  • Clădirile aflate pe străzile Blănari 6,8,10; Spătarului 36 au fost finalizate, iar acum sunt în faza de recepție.
 • Lista clădirilor cu risc seismic care vor intra în execuție, etapizat, în acest an (16 imobile de locuit și clădiri administrative:
  • 12 clădiri sunt în faza avansată de proiectare – Ex: Calea Moșilor 82, Mihai Vodă 13, Str. Dianei 2, Str. Franceză 32, Str. Schitu Măgureanu 3, Str. Baltagului 17
  • 3 clădiri pentru care au fost emise autorizații de construire – Calea Victoriei 101A și B, Carol I 63, B-dul N. Bălcescu 32-34
  • 1 clădire în stadiu de licitație – Str. Boteanu 3A-3B

Viceprimarul amintește că municipalitatea continuă și lucrările de expertizare pentru 28 de poduri și pasaje rutiere.

Previous ArticlePoliția Capitalei cere ajutorul cetățenilor pentru a găsi o femeie din Sectorul 3, care a plecat de acasăNext ArticleAccident în această dimineață pe Centura Capitalei
x
Da-mi un "Like":