Merita Citit

O femeie din Ilfov a lăsat să moară de foame zeci de cai și câini

Polițiștii din Ilfov cercetează o femeie care a ținut în condiții necorespunzătoare zeci de animale, printre care cai și câini, fiind acuzată de uciderea cu intenție a 8 dintre acestea. În urma perchezițiilor efectuate la adresa sa din satul Nuci, comuna Gruiu, județul Ilfov, polițiștii au descoperit 76 de animale lăsate în frig și fără hrană. Femeia era responsabilă de îngrijirea a 84 de animale, dintre care 8 cai au decedat în timp ce celelalte 76 de animale au fost găsite în viață, dar ținute în condiții necorespunzătoare. Conform News.ro, printre animalele găsite în viață se numără:

  • 35 de cai,
  • 2 ponei,
  • 2 măgari,
  • 37 de câini.

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor au emis ordine de plasare a animalelor, deoarece acestea erau puse în pericol.

Facem precizarea că la fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Județean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei fundații de profil și reprezentanții unui adăpost pentru cai, au transmis polițiștii.

Miercuri noapte, caii au fost preluați de polițiști în baza ordinului de plasare emis de Biroul Protecția Animalelor. Potrivit informațiilor furnizate de Protecția Animalelor CJ Ilfov, animalele au fost luate de pe proprietatea femeii cercetate și duse la:

Până la decizia judecătorului, ei sunt în grija noastră. Îi lăsăm liniștiți câteva zile, apoi ne ducem cu mere și morcovi să-i iubim. Prietenii de la ARCA ne vor ajuta să-i punem pe picioare din punct de vedere medical. Tot ce ne dorim este ca acești cai să fie bine, am făcut tot ce a fost omenește și instituțional posibil să-i salvăm, a declarat Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Medicii veterinari au precizat că cei 8 cai au murit deoarece au fost lăsați în frig și zăpadă, fără apă și mâncare.

Previous ArticleO singură ofertă a fost depusă la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru expertizarea Pasajului BasarabNext ArticlePoluare extremă în Bucureşti şi Ilfov în această dimineaţă. Aerlive: „Nicio zonă nu a scăpat”. Ce spune Garda de Mediu
x
Da-mi un "Like":