Merita Citit

Plic suspect livrat la Ambasada Rusiei din București. SRI l-a preluat pentru analize

Echipe pirotehnice ale SRI au fost trimise vineri dimineață la Ambasada Rusiei din București, după primirea unui plic catalogat drept suspect.

UPDATE ora 17.50. „În legătura cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, au fost încheiate activitatile pirotehnice. Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic. Se continuă investigațiile de laborator”, a transmis SRI.

UPDATE ora 17.30. Ambasada Rusiei în România a confirmat primirea, pe data de 17 februarie, a unui plic cu conținut pudrat de la un expeditor necunoscut. Am informat serviciile locale competente despre acest lucru, care au sosit prompt la misiunea diplomatică și, după inspecția inițială a plicului, au decis să efectueze analize suplimentare în laborator. Momentan nu avem informații despre conținutul plicului. În urma incidentului nu au fost victime”, a transmis Biroul de Presă al Ambasadei Rusiei, într-o postare pe pagina de Facebook.

Știrea inițială: După controlul preliminar, „plicul a fost ridicat și transportat în siguranță, în vederea expertizării”, transmite SRI, care colaborează în acest caz cu echipele Ministerului de Interne.

Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente.

În decembrie anul trecut, zeci de reprezentanțe diplomatice ucrainene din Europa, inclusiv cea de la București, au primit plicuri cu substanțe explozive sau „colete însângerate” și ochi de animale.

Serviciul Român de Informații a transmis, ulterior, că în cazul celor două plicuri ridicate de la Ambasada Ucrainei din București, analizele au arătat acestea conțin fragmente de țesuturi organice. Potrivit G4Media, care a citat surse din anchetă, în pachete se aflau ochi de animale.

În total, 31 de colete au fost trimise la misiunile ucrainene din 15 țări europene. Alerta de securitate s-a declanşat în Spania, pe 30 noiembrie, după ce un plic cu explozibil a fost primit la Ambasada Ucrainei de la Madrid, iar angajatul care l-a deschis a fost rănit uşor.

Previous ArticleElevii și profesorii din București şi alte 29 de judeţe intră în vacanța mobilă, de astăziNext ArticleFemeie atacată de câini scăpați dintr-o curte, în zona Lacul Morii. ASPA spune că „proprietarul a fost identificat și amendat” cu 50 de lei
x
Da-mi un "Like":