Merita Citit

Serialul HBO Max „Un spion printre prieteni” conține scene filmate în București

Potrivit urban.ro, noul serial HBO Max „Un spion printre prieteni” include câteva scene filmate în București. Unele locuri din capitala României au fost folosite ca decor pentru ilustrarea orașelor Beirut, Moscova, Viena și Berlin. Diversitatea arhitecturală a Bucureștiului a atras producătorii străini de film. Serialul prezintă povestea spionului dublu Kim Philby (britanic-rus), interpretat de actorul Guy Pearce, și se învârte în jurul plecării sale din Beirut în 1963, sub urmărirea M16, sub conducerea prietenului său, spionul Nicholas Elliott, interpretat de Damian Lewis. În timp ce povestea este bazată pe fapte reale și este inspirată din cartea lui Ben Macintyre, dramatizarea se concentrează pe prietenia misterioasă dintre cei doi spioni, care pare să aibă secrete și alianțe nefondate. Serialul are 6 episoade și este deja disponibil online.

Plăcerea de a vedea locurile cunoscute din București în filme sau seriale străine, e aparte. Printre aceste locuri se află și zona Historei Botev, chiar în spatele spitalului Colțea, unde se găsesc clădiri dărăpănate. În serialul „A spy among friends”, această stradă a fost folosită pentru ilustrarea unei scene esențiale, cea de pe balcon.

Imaginea clădirilor dărăpănate din București ne amintește de Beirutul anilor ’40, potrivit urban.ro. O altă locație regăsită în serial este Piața Sfântul Gheorghe din Sectorul 1 al Bucureștiului, care a fost asemănată cu piețele din Viena și Berlin.

O scenă amuzantă, potrivit bucureștenilor, a fost filmată la clădirea de la Sala Palatului, unde în serial reprezintă un minister din Moscova unde se fac pașapoarte. Filmările au fost realizate în primăvara anului trecut, iar producția locală a fost asigurată de Alien Films Entertainment. Arhitectura diversă a clădirilor din București oferă posibilități nelimitate pentru producțiile cinematografice străine. Dacă autoritățile ar oferi facilități fiscale producătorilor străini, am putea beneficia de mai multe avantaje în industria cinematografică și economia noastră ar avea mult de câștigat.

Previous ArticlePrimul transplantul hepatic la un copil a fost efectuat într-un spital din BucureștiNext ArticleÎn weekend-ului trecut a avut loc o campanie sterilizare a câinilor de rasă comună
x
Da-mi un "Like":