Merita Citit

„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” devine realitate, potrivit anunțului făcut de viceprimarul Horia Tomescu

Viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” va fi pus în aplicare, iar municipalitatea urmează să dea ordinul pentru începerea lucrărilor în zonă. Proiectul are trei etape distincte:

  • Prima etapă constă în realizarea unor ridicări topografice, efectuarea unui studiu geotehnic și obținerea documentației necesare pentru certificatele de urbanism.
  • Etapa a doua presupune efectuarea unui studiu peisagistic și dendrologic, precum și realizarea unui concept general pentru amenajarea spațiilor verzi.
  • Etapa a treia constă în obținerea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, oferind asistență și consultanță specializată din partea proiectantului în timpul procesului de avizare și aprobare a documentațiilor.

În anul 2022, proiectul „Reabilitare spații verzi Bulevardul Regina Elisabeta-Coroana verde pentru Regina Elisabeta”, realizat de ONG-ul „Străzi pentru Oameni”, a câștigat finanțare prin bugetarea participativă a Municipalității. Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a fost desemnată să gestioneze implementarea proiectului, care vizează reabilitarea alveolelor verzi și înlocuirea copacilor uscați sau tăiați cu alți arbori în alveolele libere.

„Dorim să încurajăm plimbările pietonale în zonă și prin implementarea acestui proiect să susținem, totodată, activitățile din zonă: micile business-uri, restaurantele sau expozițiile de la parterul blocurilor”, a declarat Horia Tomescu într-o postare pe Facebook.

Proiectul este dedicat memoriei lui George Vasiliu, fondatorul organizației „Străzi pentru Oameni” și cel mai tânăr consilier local din USR, care a murit la începutul acestui an, la vârsta de doar 26 de ani. George a luptat împotriva unei boli incurabile, descoperite într-un stadiu avansat.

„George era optimist, motivat, și încrezător că putem reuși orice ne propunem.
Datorită acestor calități ale lui, am reușit să facem din proiectul „Coroana Verde pentru Elisabeta” unul câștigător la concursul de Bugetare Participativă Primăria Municipiului București. Cu siguranță este unul din proiectele pe care George își dorea să le vadă realizate”, transmiteau colegii săi, la data de 2 ianuarie 2023, pe pagina de Facebook „
Străzi pentru Oameni”.

Previous ArticleVineri seară, Palatul Victoria va fi iluminat în culorile drapelului ucraineanNext ArticleÎn Pasajul Unirii va fi suplimentată semnalizarea rutieră
x
Da-mi un "Like":