Merita Citit

În Pasajul Unirii va fi suplimentată semnalizarea rutieră

În Pasajul Unirii se va adăuga mai multă semnalizare rutieră după ce proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local Sector 4 de joi. De asemenea, spațiile publice din mai multe zone ale sectorului vor fi modernizate. Investiția estimată la peste 4 milioane de lei cu TVA va fi utilizată pentru a suplimenta semnalizarea rutieră în Pasajul Unirii. Proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local Sector 4 de joi. Primăria Sectorului 4 a anunțat încă din luna ianuarie a acestui an că va implementa noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime în Pasajul Unirii. Aceste măsuri au ca scop prevenirea incidentelor similare cu cele care au avut loc în ultimele luni în acest pasaj din București.

Echipa de management tehnic a Sectorului 4, împreună cu specialiști din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră și ai Comisiei Tehnice de Circulație din Primăria Municipiului București și ai Universității Tehnice de Construcții București, au realizat planul. Acesta vine ca urmare a incidentelor care au avut loc între septembrie 2022 și ianuarie 2023, atât în interiorul, cât și în exteriorul Pasajului Unirii, a declarat PS4. Înainte ca pasajul să fie deschis în septembrie anul trecut, sistemele care permiteau presemnalizarea și semnalizarea limitei maxime de înălțime admisă în pasaj, respectiv 3,5 metri, au fost aprobate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul PMB, conform informațiilor transmise de PS4.

Agerpres a transmis că proiectul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru regenerarea spațiilor publice din zona delimitată de Bulevardul Metalurgiei, Strada Turnu Măgurele și Șoseaua Berceni. În cadrul modernizării, vor fi avute în vedere următoarele aspecte: sistemul rutier, spațiile verzi, platformele de gunoi, iluminatul public inteligent, supravegherea video, sistemul Wi-Fi și amenajarea parcării de la Strada Bucovăț nr. 3. Investiția va fi în valoare de aproximativ 4,6 milioane de lei cu TVA.

De asemenea, actul normativ prevede că investiția în parcarea cu alei pietonale, carosabile și iluminat public de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” va avea o valoare aproximativă de 6 milioane de lei cu TVA.

Previous Article„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” devine realitate, potrivit anunțului făcut de viceprimarul Horia TomescuNext ArticleÎn dimineața zilei de 24 februarie a avut loc un accident rutier în zona aeroportului Otopeni din București
x
Da-mi un "Like":