Merita Citit

Vineri seară, Palatul Victoria va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean

La un an de la izbucnirea războiului din Ucraina, România continuă să-și manifeste solidaritatea față de Ucraina, țară care a fost victima agresiunii militare ruse. În semn de solidaritate, Palatul Victoria va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean în seara de vineri. Pe 24 februarie 2023 se împlinește un an de la declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina. România a rămas solidară față de această țară care a fost brusc atacată de agresiunea militară rusă. Cu ocazia aniversării unui an de la invazia Rusiei, Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat printr-un comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului României că țara noastră va rămâne alături de Ucraina la fel ca în primele zile și va sprijini procesul de reconstrucție al acesteia.

România rămâne solidară cu poporul ucrainean, așa cum a demonstrat din primele zile ale conflictului, prin sprijinul umanitar oferit refugiaților și susținerea acordată la nivel politic, diplomatic și economic pentru efortul de reconstrucție.  Ceea ce am făcut până acum – dezvoltarea conectivității cu Ucraina prin intermediul coridoarelor de transport ce traversează România, proiectele de infrastructură de la granița româno-ucraineană pentru a facilita racordarea economiei ucrainene la Piața Unică Europeană, dezvoltarea infrastructurii portului Galați și creșterea capacității de tranzit pe Canalul Sulina – poziționează România drept contribuitor decisiv la reconstrucția economiei ucrainene.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a declarat că nimic nu poate justifica pierderile umane și materiale, precum distrugerile de proporții care au afectat viața ucrainenilor care au fost nevoiți să fugă din cauza războiului, și că cei vinovați ar trebui să fie trași la răspundere.

El a subliniat că acest război nu a pus în pericol doar integritatea teritorială a unui stat suveran, ci și pacea întregii planete. Premierul a afirmat că România va continua să sprijine obiectivul de pace și libertate al Ucrainei, rămânând alături de aceasta precum în primele zile, și că va oferi sprijin în procesul de reconstrucție. În semn de solidaritate, Palatul Victoria din București va fi iluminat, în seara aceasta, în culorile drapelului ucrainean.

Previous ArticleNu se vor mai putea găzdui chiriași ori organiza petreceri în clădirile cu bulină roșie din CapitalăNext Article„Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” devine realitate, potrivit anunțului făcut de viceprimarul Horia Tomescu
x
Da-mi un "Like":