Merita Citit

Sancțiunea primită de jandarmii surprinși de camerele de supraveghere când zgârie o mașină „parcată pe avarii”

Trei jandarmi din Bucureşti sunt cercetaţi disciplinar în urma incidentului în care o maşină parcată neregulamentar, în zona Cotroceni, a fost zgâriată intenţionat de şoferul unei autospeciale a Jandarmeriei Capitalei, anunță instituția într-un comunicat, citat de News.ro.

Jandarmeria anunță și că sunt „suspiciuni rezonabile privind săvârşirea unor fapte de natură penală” și că va sesiza Parchetul Militar.

„Jandarmeria Capitalei va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate datele de care dispune, instituţia noastră fiind prima interesată de clarificarea situaţiei şi de luarea măsurilor legale care se impun”, a precizat Jandarmeria într-un comunicat.

Instituția a adăugat că „nu tolerează” astfel de comportamente și că depune eforturi pentru eliminarea acestora.

Incidentul a avut loc, miercuri, în zona Cotroceni. În imaginile obținute de Libertatea, se vede cum un echipaj al Jandarmeriei zgârie o mașină lasată la colțul unei străzi.

Potrivit legislației penale, persoanele care săvârșesc infracțiunea de distrugere pot fi pedepsite inclusiv cu închisoarea de până la doi ani. Codul penal în vigoare, articolul 253, stabilește că „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia (…) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

De exemplu, un ieșean care a zgâriat, în 2017, o mașină parcată în fața garajului său a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei pentru distrugere.

Previous ArticleCe s-a întâmplat la restaurantul lui Dani Oțil din București cu un client: „Avem niște țărănoi printre noi, cu mega mașini”Next ArticleProiectul „Străzi Deschise – București” se va desfășura și în 2023
x
Da-mi un "Like":