Merita Citit

Noi tarife pentru parcare în București intră în vigoare la 1 martie. Dispare tariful diferențiat pe zone

5 lei pe oră va costa parcarea în orice zonă din Capitală, în parcările publice, administrate de municipalitate, începând de miercuri, 1 martie, scrie Hotnews.

Conform noii hotărâri a Consiliului General București, dispare tariful diferențiat pe zone, care până acum era de 10 lei/oră în centru și 2,5/oră spre periferie. Prin urmare, parcarea în centru se ieftinește, iar cea dinspre marginea Bucureștiului se scumpește.

Parcarea se va plăti de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Există posibilitatea achitării unui abonament de 30 de lei/ zi sau de 500 de lei/lună. Pentru riverani, abonamentul va fi de 50 de lei/lună sau de 500 de lei/ an.

Abonamentul permite utilizarea unui loc de parcare, dar fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Plata pentru parcare se poate face prin tichete preplătite, tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru), SMS sau on-line.

Posesorii de autoturisme electrice și hibride înregistrate în Capitală pot utiliza gratuit parcările publice din București, conform unui proiect de hotărâre adoptat în decembrie 2022 de Consiliul General. Pentru a beneficia de asta, trebuie să înregistreze mașina în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride ținut de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al municipiului București.

Autoturismele hibrid beneficiază de această gratuitate doar un an.

Foto: Hepta

Previous ArticlePNL Sectorul 1 cere demiterea administratorului publicNext ArticleFilozoful Mihai Șora va fi înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu. Când au loc funeraliile
x
Da-mi un "Like":