Merita Citit

Bucureștenii sunt în continuare înșelați de falșii surdomuți care umblă prin centrele comerciale

În centrele comerciale din București falșii surdomuți continuă să înșele oamenii. Un localnic a postat un avertisment pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, referitor la escrocii din parcări. În acest mesaj, cetățenii sunt atenționați să nu cadă în capcana acestor persoane, care îi abordează și cer donații sau alte bunuri sub pretextul că reprezintă o organizație de ajutor pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire.

Off topic – Metoda de înșelătorie.
Au „reapărut” binefăcătorii prin parcările centrelor comerciale care se prefac ca au deficiente de auz și vorbire și solicită donații pentru o așa-zisă „organizație de ajutor a persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire”.
NU înmânați bani și/sau bunuri către aceste persoane (în cazul în care nu aveți bani, vă scanează coșul de cumpărături și cer ce consideră că au nevoie).
Anunțați poliția cât mai repede, asta în momentul în care vă aflați într-un loc sigur, departe de acești indivizi. Nu încercați să îi demascați sau să faceți dreptate. Aceștia umblă în grupuri numeroase, printre care și indivizi care să asigure „protecția și prosperitatea” metodei de înșelătorie.
 

Bucureștenii trebuie să fie cu ochii în patru, deoarece falșii surdomuți acționează în grupuri mari și pot deveni agresivi atunci când sunt descoperiți sau confruntați. În mijlocul lunii ianuarie, Asociația Națională a Surdomuților din România (ANSR) avertiza oamenii cu privire la impostorii care cer bani în numele unei organizații false. Aceștia se prezintă ca fiind surdomuți și cer donații pentru a-și sprijini presupusa organizație caritabilă, dar de fapt își înșală victimele.

Peste tot în țară au apărut impostori, escroci care se prefac că sunt surzi și cer bani de la oamenii de bună-credință prin mall-uri, prin parcările magazinelor mari și în alte astfel de locuri, în numele „Asociației Surzilor” sau pentru alte asociații și „centre internaționale și naționale”, declara pe 13 ianuarie ANSR.

La momentul respectiv, Asociația Națională a Surdomuților din România (ANSR) anunța că nu desfășoară nicio campanie de strângere de fonduri și că atunci când organizează astfel de campanii, respectă toate condițiile legale.

Fiți vigilenți și nu cădeți în plasa unor impostori care, la o privire mai atentă, pot fi repede demascați!

Marilu Dobrescu a avut parte și ea de o experiență neplăcută cu noile metode de înșelătorie. Influencerița a întâlnit impostorii într-o parcare de hipermarket din București, aceștia prezentându-i o hârtie fără nicio informație oficială și solicitând donații pentru o presupusă „asociație a surdomuților”. Marilu a mai spus că aceștia au avut o atitudine agresivă și au fost nemulțumiți când au fost respinși. Pentru a sprijini financiar Asociația Națională a Surzilor din România, se pot face donații în contul bancar RO05RNCB0073049977940002, deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Sector 2.

Previous ArticleȘinele de tramvai din Capitală se deteriorează cu fiecare zi care treceNext ArticleAstăzi, în jurul orei 12:05, tencuiala unui balcon din centrul Capitalei a căzut peste o mașină parcată în acea zonă
x
Da-mi un "Like":