Merita Citit

Mașină parcată pe linia de tramvai în București. Traficul îngreunat zeci de minute

Situația parcărilor din București este una complexă. Există mult mai multe mașini decât locuri de parcare, ceea ce face ca unii bucureșteni să transforme, în mod abuziv, aproape orice spațiu disponibil în loc de parcare, inclusiv trotuarele, trecerile de pietoni și chiar linia de tramvai. În imaginea prezentată, un șofer și-a parcat mașina în intersecția de la barieră, cunoscută sub numele de Antiaeriană, lăsând autoturismul pe jumătate pe linia de tramvai.

Ca urmare, tramvaiul 32 nu poate trece de mașină, iar intersecția este blocată, îngreunând traficul zeci de minute. Un cititor B365.ro a descris situația în mod simplu, în jurul orei 10:30.

E groaznică, pur și simplu groaznică aglomerația.

Un utilizator al grupului Infotrafic București și Ilfov menționează sancțiunile aplicate de alte autorități dacă parchezi mașina pe linia de tramvai:

În Austria, pentru așa ceva, plătești 80 de euro minutul de staționare forțata a tramvaiului.

STB a declarat, la rândul său:

Linia 32 – blocată în zona Șos. Alexandriei/Str. Antiaeriană, pe sensul spre Depoul Alexandria. Cauza: autoturism parcat neregulamentar. S-au luat măsuri de deviere.

După o întârziere de peste jumătate de oră din cauza mașinii parcate, tramvaiul a reușit în cele din urmă să treacă. Proprietarul mașinii, care a blocat calea de rulare, nu s-a prezentat. Codul Rutier interzice în mod clar parcarea și staționarea „pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puțin de 50 m de acestea, dacă circulația vehiculelor pe șine ar putea fi stânjenită sau împiedicată”. Acest articol nu a fost abrogat.

Previous ArticleCele mai multe locuri de muncă scoase de statul român la concurs de la începutul anului sunt în BucureștiNext ArticleFemeia înjunghiată în Gara de Nord a făcut prima declarație
x
Da-mi un "Like":