Merita Citit

Consiliul General al Municipiului București a aprobat 3 proiecte privind sănătatea nou-născuților

Consiliul General al Municipiului București a aprobat ieri trei proiecte destinate îmbunătățirii sănătății nou-născuților. Aceste proiecte sunt destinate spitalelor „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”. Primăria Municipiului București va investi sume semnificative în cele trei proiecte, care includ construirea unui nou corp de terapie intensivă neonatologie în cadrul Spitalului „Filantropia” și dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru copii mici de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”. Toate cele trei proiecte au fost aprobate în ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 2 martie 2023.

Primăria Capitalei a informat că unitatea medicală dedicată pacienților nou-născuți își va mări capacitatea. În prezent, există 12 paturi disponibile, dar după finalizarea noului corp de clădire vor fi disponibile 25 de paturi. Municipalitatea intenționează să doteze aceste paturi cu echipamente și dispozitive medicale moderne. Noua clădire de terapie intensivă neonatologie va avea un subsol tehnic, un parter, două etaje și un etaj tehnic, urmând să fie construită în partea de vest a unității medicale, alipită de corpul C5.

Pe lângă realizarea noului corp de clădire, PMB are în vedere îmbunătățirea programelor de screening și prevenție pentru malformații congenitale și retinopatia prematurității. Acest lucru se va realiza în urma dotării unității cu echipamente medicale adecvate.

Valoarea totală a investiției pentru acest proiect este de 56.749.946 lei cu TVA, iar cele două spitale, „Malaxa” și „Cantacuzino”, vor fi echipate cu aparatură medicală adecvată pentru secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru îmbunătățirea programului de screening.

Valoarea investiției pentru Spitalul „Malaxa” este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus), în timp ce pentru Spitalul „Cantacuzino” este de 9.501.388,83 lei (TVA inclus). Finanțarea va fi realizată fie prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fie din bugetul local al Municipiului București și alte surse legale.

Previous ArticleÎn București vor începe lucrările de reconsolidare a clădirilorNext ArticlePrimarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a urcat în metrou și a mers în vizită la Piața Unirii
x
Da-mi un "Like":