Merita Citit

Câte sirene și sisteme de alarmare sunt funcționale. Precizările făcute de Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat sâmbătă, într-o conferință de presă, că 15% dintre sirenele testate miercuri, 1 martie, când a avut loc evenimentul „Miercurea Sirenelor”, nu au funcționat. Cel mai des întâlnite situații în care este alarmată populația au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Raed Arafat a anunțat că au fost activate 7.150 de sirene electronice și electrice din totalul celor 7.539 existente la nivel național. Cu acționare centralizată au fost 3.000 din totalul celor 3.070 existente, iar cu acționare locală 4.150 din totalul celor 4.469 existente.

„Din totalul celor acționate, în cadrul exercițiului, 1.076 nu au fost operabile și se impune verificarea și repararea lor. Asta înseamnă ca procent din cele acționate că 85% au funcționat, 15% necesită reparații, verificări”, a declarat Raed Arafat.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

Previous ArticleGripa aviară, mai periculoasă decât COVID-19. Epidemiolog, despre originea virusului: „Este 100% politică şi 0% ştiinţă”Next ArticleCarmina, fiica lui Liviu Vârciu, a izbucnit în lacrimi: „Trec uneori prin niște stări foarte nașpa ale vieții mele”
x
Da-mi un "Like":