Publicația britanică Financial Times a scris despre Piața Obor din București, iar experiența britanicilor la tarabele românești a fost relatată într-un reportaj de aceeași publicație. În Marea Britanie, salata, castraveții, roșiile și ceapa sunt la mare căutare, în timp ce Piața Obor oferă o varietate nelimitată de produse proaspete. Bogăția de legume de sezon din Piața Obor i-a impresionat pe britanicii care au ajuns în capitala României. În Marea Britanie, legumele sunt raționalizate în supermarketuri, însă în România această problemă nu există.
Potrivit agrointel.ro, britanica Eriga Wagner și-a povestit experiența personală în Piața Obor:
Cumpăr o salată frumoasă, untoasă, de la Florian cu 3 lei — adică cam 50 de pence — împreună cu câteva legături de ceapă de primăvară cu frunze lungi și luxuriante; ridichi crocante de un roșu aprins; pătrunjel și mărar. Totalul ajunge la 18 lei. De la taraba lui înălțată în piață, cu grămezi de produse de jur împrejur, Florian mă învață să spun „18” în română și aplaudă când reușesc la a treia încercare. Zâmbește când spun „mulțumesc” — Mulțumesc! — dar cam asta e întinderea românei mele, până acum”
Într-un reportaj publicat pe 4 martie 2023, Financial Times a evidențiat faptul că avem acces la legume proaspete de sezon și nu numai, în cantități abundente. În special, Piața Obor a fost dată ca exemplu pentru bogățiile sale. Autoarea articolului, Erica Wagner, a apreciat de asemenea amabilitatea producătorilor locali care își vând produsele la tarabe. Wagner a menționat că Piața Obor ar putea fi cea mai mare și cea mai bine aprovizionată piață din București, și poate chiar din România. Unul dintre comercianți le-a recomandat britanicilor să cumpere urzici și lobodă pentru a le testa.
Autoarea britanică a povestit că a achiziționat urzici din Piața Obor și le-a folosit pentru a pregăti o ciorbă „catifelată”, adăugând și puțin praz dulce și semințe de fenicul. De asemenea, ea a gustat și loboda, o legumă pe care nu o întâlnise niciodată în Marea Britanie. La sfârșitul reportajului, Erica Wagner a împărtășit rețeta ciorbei de urzici, făcută cu ingrediente achiziționate de la tarabele din Piața Obor. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a lăudat reportajul în postarea sa de Facebook și a inclus și rețeta oferită de autoare.
„2 sau 3 fire de praz, spălat bine, tăiat în bucăți de 2cm
5 sau 6 legături (purtați mănuși!) de urzici, bine spălate
2 lingurițe de semințe de fenicul
2 lingurițe de unt
2 lingurițe de ulei de măsline
Sare și piper
750 ml de supă concentrată de legume sau de pui
Un strop de sos vietnamez de pește
Mărar și pătrunjel
Căliți prazul în unt și ulei, într-o cratiță grea până când se înmoaie. Adăugați sare, piper și semințele de fenicul, și lăsați-le la călit pentru alte câteva minute. Adăugați urzicile, amestecați bine, turnați concentratul de supă și lăsați să fiarbă cam 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi turnați totul într-un blender; folosiți blenderul cu încredere, până se lichefiază bine. O lingură mare de smântână adăugată acum va fi delicioasă. Acum e momentul să adăugați sosul de pește, precum și mărarul și pătrunjelul, după gust”.
Edilul Sectorului 2 a mai spus și că:
„Sectorul 2 are una din marile comori ale Bucureștiului, o comoară plină de diversitate și de viață, o comoară pe care străinii o apreciază la fel de mult ca și bucureștenii. De aceea, Piața Obor este vizitată de 30.000 de oameni săptămânal.”