Merita Citit

Irinel Ionel Scriosteanu a anunțat că va începe licitația pentru realizarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea

Irinel Ionel Scriosteanu a anunțat că va începe licitația pentru lucrările de supralărgire a străzii Prelungirea Ghencea. Proiectul implică mai multe modificări, printre care lărgirea străzii la 4 benzi și construirea a două stații de autobuz. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a postat pe pagina sa de Facebook că documentația pentru atribuirea contractului a fost transmisă pentru validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). Strada Prelungirea Ghencea, care se află între strada Brașov, viitorul terminal al tramvaiului 41 și Pasajul Domnești, va fi supralărgită la 4 benzi între Strada Mărăcineni și Pasajul Domnești, și se vor efectua și alte lucrări, cum ar fi:

  • Construirea de piste pentru biciclete cu lățimea de 1,5 metri
  • Amenajarea trotuarelor pe ambele părți ale drumului cu lățimea de 3 metri
  • Modernizarea sistemului de iluminat
  • Realizarea sistemului de canalizare pluvială
  • Amenajarea a două stații de autobuz
  • Lucrări pentru amenajarea unei zone mediane de 2 x 4 metri, care ulterior va fi folosită pentru o cale dublă pentru tramvai printr-o investiție făcută de Primăria Municipiului București
  • Realizarea de intersecții semaforizate, inclusiv trecerea de pietoni pe strada Prelungirea Ghencea.

Zona care face obiectul acestui proiect este situată în Sectorul 6 al Bucureștiului și în Județul Ilfov, mai exact în Bragadiru și Clinceni. Aceasta se întinde între Strada Mărăcineni și Pasajul Domnești.

În ultimii ani, traficul din zona Prelungirii Ghencea a înregistrat o creștere semnificativă, iar crearea acestei legături între Prelungirea Ghencea și Pasajul Domnești va contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea capacității de transport, dar și la reducerea timpului petrecut în trafic.

În plus, prin implementarea proiectului de linie de tramvai și a proiectului Tren Metropolitan București-Ilfov, se va îmbunătăți semnificativ serviciul de transport public. În acest sens, Irinel Ionel Scriosteanu a propus Primăriei Capitalei implementarea unui proiect ce prevede construirea unei benzi pentru autobuze pe Prelungirea Ghencea:

Cum spuneam și data trecută, pentru că știu că doar lărgirea bulevardului și, în general, investițiile în infrastructura rutieră fără integrarea acestora cu sistemele de transport public, nu vor rezolva definitiv problema traficului, propun Primăriei Capitalei să studieze implementarea unui proiect privind realizarea unei benzi unice pentru autobuze pe Prelungirea Ghencea, de tip BRT (Bus Rapid Transit), după finalizarea lucrărilor.

Propunerea lui Irinel Ionel Scriosteanu este ca benzile unice pentru autobuze să fie realizate în zona mediană unde va fi amplasată linia de tramvai. Aceste benzi pot fi folosite până când infrastructura necesară pentru circulația tramvaiului va fi implementată:

Așa cum am mai spus, integrarea acestor elemente de transport (infrastructură rutieră, mijloace de transport în comun rapid și predictibil) reprezintă cheia descongestionării traficului rutier în zona marilor orașe.

Proiectul este realizat în parteneriat și la cererea Consiliului Județean Ilfov, condus de domnul președinte Hubert Thuma, împreună cu Primăria Orașului Bragadiru, condusă de domnul primar Gabriel Lupulescu, Primăria Comunei Clinceni, condusă de domnul primar Adrian Budeanu și Primăria Comunei Domnești, condusă de domnul primar Ghiță Adrian. Finanțarea proiectului provine din surse externe nerambursabile.

Previous ArticleSemn pus în mijlocul drumului pe Bulevardul Ion Mihalache din CapitalăNext Article
x
Da-mi un "Like":