Merita Citit

ASPA a intervenit pentru capturarea a doi câini de talie mare abandonați lângă bulevardul Iuliu Maniu din București

Cei doi câini, de rasă ciobănesc caucazian, au fost abandonați în zona respectivă, întrucât nu sunt microcipați și nu au fost revendicați până în prezent, iar locuitorii din zonă nu i-au recunoscut, potrivit ASPA București.

Hingherii au intervenit după după ce au fost alertați privind prezența a doi câini de dimensiune mare lângă bulevardul Iuliu Maniu în sectorul 6 al Capitalei. „Colegii noștri din echipa de intervenții care au capturat cei doi câini, i-au transportat la adăpostul ASPA Bragadiru”, transmite instituția din subordinea Primăriei Capitalei.

Întrucât patrupedele nu sunt microcipate și nici nu există informații despre ele, ASPA presupune că aceștia au fost special abandonați.

ASPA subliniază că a contactat celelalte autorități cu responsabilități în protecția animalelor pentru a găsi deținătorul câinilor.

Incidentle cu câini violenți s-au înmulțit în București în ultimele luni. Pe 14 februarie, o femeie care își plimba câinele pe digul de la Lacul Morii a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso, care scăpaseră dintr-o curte. Stăpânul a fost identificat și amendat cu 50 de lei, din cauză că unul dintre câini nu era microcipat.

Cu o lună înainte, o femeie în vârstă de 43 de ani, care se afla la alergat în zona Lacul Morii, a fost ucisă de o haită de câini. Ea a mai fost atacată de câini, în aceeași zonă, și în aprilie 2022.

Previous ArticlePovestea lui Virgil Boldor, frizerul care tunde gratis persoane fără adăpost: „Am umblat prin ghetouri după oamenii străzii, pentru că vreau să-i fac să zâmbească”Next Article
x
Da-mi un "Like":