Merita Citit

Duminică seara, o mașină FAN COURIER parcată neregulamentar a fost ridicată de Primăria Sectorului 4

Duminică seara, în zona Piața Reșița din București, o mașină de la compania FAN Courier a fost ridicată de Primăria Sectorului 4 pentru staționare neregulamentară. Împreună cu autovehiculul, au fost ridicate și coletele care urmau să fie livrate. Motto-ul companiei este „Oriunde, cu plăcere”, dar nu se știe clar dacă acesta se aplică și în situația de față. Un bucureștean a postat o fotografie cu mașina FAN Courier ridicată și descrierea „Ai parcat ca un bou București” pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Vezi că s-a suparat pe tine și a plecat „oriunde cu placere”. (Piața Reșița)”

Postarea bărbatului pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București” a devenit foarte populară, strângând sute de aprecieri și zeci de comentarii. Unii membri ai grupului au făcut glume legate de comenzile care ar putea să nu mai ajungă la timp din cauza ridicării mașinii, în timp ce alții au criticat comportamentul șoferului FAN Courier de a parca neregulamentar:

  • „S-au pus ăștia pe ridicat, zona Piata Reșița de 3 zile. Nu știu dacă e ok, unii chiar nu au loc de parcare!”- N. C.
  • „Cred că cineva nu se duce mâine la muncă.”- N. A. C.
  • „Să-și țină în parcarea lor dubele si camioanele, nu pe stradă/parcări în fața blocurilor.”- C. B.
  • „Săracul, de mâine se bagă pe ambalat colete.”- C. M.
  • „Nu cred că îmi mai vine coletul zilele astea…”- A. B.

Potrivit informațiilor de pe fanatik.ro, șoferii care parchează neregulamentar și doresc să-și recupereze mașina trebuie să plătească o taxă, iar aceasta și locurile de depozitare variază în funcție de sectorul în care se află.

În Sectorul 1, taxa de ridicare pentru mașinile care cântăresc până la 5 tone este de 200 de lei, iar pentru cele mai grele de 5 tone este de 270 de lei. În plus, se percepe o taxă suplimentară de transport, în valoare de 150 sau 250 de lei, în funcție de caz, plus tariful de depozitare care este de 75 de lei în prima zi și 25 de lei în zilele următoare.

În Sectorul 2 nu există informații disponibile cu privire la taxele practicate pentru recuperarea mașinilor ridicate, iar în Sectorul 3 taxele de ridicare sunt aceleași ca în Sectorul 1, dar tarifele de transport variază între 150 și 200 de lei. Tarifele de depozitare sunt de 100 de lei în prima zi și 50 de lei în zilele următoare.

În Sectorul 4, taxele de ridicare și transport sunt ambele de 200 de lei, iar taxa de depozitare este de 100 de lei în primele 24 de ore și de 50 de lei din a doua zi.

În Sectorul 5, taxa de ridicare este de 100 de lei pentru mașinile sub 5 tone și de 150 de lei pentru cele mai grele, iar taxele de transport sunt aceleași ca și pentru ridicare. Tariful de depozitare este de 100 de lei în prima zi și 50 de lei în fiecare zi următoare.

În Sectorul 6, taxa de ridicare poate ajunge la 300 de lei, se adaugă o taxă de transport de 200 de lei și taxa de depozitare este de 30 de lei pe zi.

Previous ArticleÎn Capitală există trotuare cu totul speciale, „trotuarele-parcare”Next ArticleȘoferii sunt sfătuiți să evite zona Piața Sudului din București. Un tramvai s-a blocat la intersecție
x
Da-mi un "Like":