Nucile de Brazilia oferă mulţi nutrienţi şi grăsimi considerate sănătoase atunci când sunt consumate cu moderaţie. Nucile braziliene sunt recunoscute pretutindeni datorită conţinutului ridicat de seleniu. Nivel excepţional de seleniu Cantitatea de seleniu conţinută de acestea este de aproximativ 2500 de ori mai mare decât la celelalte tipuri de nuci şi alune.
100 g de nuci echivalează cu 3485%(!) din doza de seleniu recomandată zilnic, astfel încât nucile de Brazilia reprezintă cea mai ridicată sursă naturală a acestui mineral. Doar 1-2 nuci de Brazilia consumate zilnic asigură necesarul de seleniu pentru organismul uman (200 mcg). Seleniul este un factor foarte important, deoarece activează enzima antioxidantă glutation-peroxidază. Consumul adecvat de seleniu are următoarele beneficii pentru sănătate: este un antioxidant foarte bun, prevenind îmbătrânirea prematură; protejează inima; previne ciroza hepatică şi cancerul; stimulează creşterea părului. Potrivit cercetătorilor, dacă introducem nucile de Brazilia în alimentaţia curentă, nu mai este necesar să apelăm la suplimente. Ce mai conţin nucile de Brazilia Minerale precum magneziu, zinc, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier şi grăsimi sănătoase Omega 3 şi Omega 6, vitamina A, B1( tiamină), B2, B3, B9, vitamina E.
Nucile de Brazilia pot acoperi necesarul zilnic de proteine, deoarece conţin o cantitate la fel de mare precum peştele sau carnea în general, consumul lor fiind binevenit şi în perioadele de post.
Unde găsim nuci de Brazilia Găsim nuci de Brazilia în supermarketuri sau magazine naturiste în stare crudă, prăjite şi sărate. Nucile necurăţate se ţin la loc uscat şi răcoros (se pot ţine şi în frigider) pentru câteva luni. Cum le consumăm Pentru a beneficia de calităţile terapeutice ale nucilor, se recomandă consumul lor în stare crudă. Este recomandat consumul a 2-3 nuci de Brazilia, de 2-3 ori pe săptămână. Consumul excesiv poate avea efecte negative asupra siluetei, dat fiind faptul că 100 g de nuci de Brazilia asigură 680 de calorii.
Nucile de Brazilia mărunţite pot fi adăugate în salatele de fructe şi de legume, în supe, îngheţată, prăjituri, pâine, biscuiţi, etc. Beneficiile aduse organismului oferă mulţi nutrienţi şi grăsimi sănătoase; contribuie la sănătatea inimii; întăresc sistemul imunitar; previn cancerul şi bolile cardiovasculare; contribuie la scăderea colesterolului; stimulează creşterea părului; previn constipaţia, întinderile musculare, oboseala, slăbiciunea musculară, crampele musculare; mențin sanatatea ţesuturilor osos şi conjunctiv; susţin funcţionarea glandei tiroide; ajută la producţia melaninei şi la protejarea şi repararea ţesuturilor; sprijină sănătatea dinţilor şi oaselor.