Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Serviciul Furturi de Autovehicule au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, în judeţul Ilfov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, scrie News.ro, care preia informațiile dintr-un comunicat al Poliției.
Trei persoane, dintre care două arestate preventiv, sunt cercetate de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar de înşelăciune, fals şi uz de fals, fiind suspectate că au indus în eroare firme de închiriere a maşinilor din Capitală şi din Cluj, folosind acte de identitate false pentru a intra în posesia unor autoturisme de lux şi a le valorifica fără drept. Prejudiciul este de aproximativ 75.000 de euro.
În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate au fost duse la audieri. Două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Potrivit unor surse citate de Adevărul, este vorba despre Nicolae Dumitrașcu, zis Amar, și Alex Poraditu, ambii membri importanți ai clanului interlop Duduianu.
”În fapt, în perioada noiembrie 2022 – prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica fără drept, obţinând astfel un folos patrimonial injust.
Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi identificat pe internet anunţuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanţii societăţii de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziţie fotocopii ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere pe numele fals”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.
De asemenea, suspecţii ar fi solicitat fotografii cu autoturismele şi efectuarea plăţii în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia lor, ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS şi erau demontate, apoi ar fi fost transportate şi valorificate la centre de dezmembrări auto din judeţele Prahova, Buzău şi Ilfov, au arătat anchetatorii.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.