Merita Citit

Nicușor Dan a anunțat că sistemul de iluminat public de pe mai multe artere din București se va moderniza 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că mai multe artere din București vor beneficia de modernizarea sistemului de iluminat public. Pentru acest proiect, a fost obținută o finanțare nerambursabilă de 25 de milioane de lei din partea Administrației Fondului de Mediu (AFM). Conform planului, se va înlocui 10% din întregul sistem de iluminat public.

Vom plăti facturi mai mici la energia electrică consumată pentru iluminatul stradal, a spus edilul pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se va moderniza sistemul de iluminat public de pe 15 artere din București, în cadrul unui proiect finanțat nerambursabil de Administrația Fondului de Mediu (AFM) în valoare de 25 de milioane de lei. În cadrul proiectului, se va utiliza tehnologia LED și sistemul de telegestiune pentru a eficientiza și moderniza sistemul de iluminat public. Această inițiativă va duce la înlocuirea a 10% din corpurile de iluminat din Capitală, adică aproximativ 13.000 de corpuri de iluminat, iar cheltuielile pentru iluminatul public se vor reduce cu peste 10 milioane de lei.

Primarul a mai transmis că așteaptă aprobarea AFM pentru o cerere privind alte 34 de artere din București, în valoare de 50 de milioane de lei. În total, proiectul va moderniza 13.000 de corpuri de iluminat și va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe durata nopții.

De asemenea, primarul a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru modernizarea stațiilor de autobuz STB prin montarea de panouri digitale informative. Aproximativ 1.000 de stații dintr-un total de 2.271 vor fi dotate cu astfel de panouri, care vor oferi informații despre timpul de sosire al mijloacelor de transport și rutele disponibile. Panourile vor fi dotate și cu sisteme audio și vizuale pentru a veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități. Această inițiativă este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Previous ArticleNoi benzi de bagaje la Aeroportul OtopeniNext ArticleUn grav accident s-a produs aseară pe Centura București
x
Da-mi un "Like":