Merita Citit

Dosarul „droguri în licee”. Directoarea Colegiului Caragiale: „Am transmis peste tot. Părinții au reacții violente și agresive”

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național „I.L Caragiale” din București, a declarat marți, 21 martie, la Euronews, că a semnalat poliției, dar și părinților că unii elevi consumă droguri. „Lucrurile au rămas tot așa”, a spus aceasta.

Numele Colegiului Caragiale a apărut în ancheta privind traficul de droguri în mai multe licee din București. Întrebată dacă avea cunoștință despre consumul de droguri în instituția pe care o conduce, Andreia Bodea a explicat că i-a informat pe părinți despre acest fenomen.

„Nu numai că avem cunoștință, am și transmis și părinților. Am transmis peste tot. Eu i-am informat pe părinți atunci când am știut”, a spus profesoara, la Euronews.

Bodea a spus însă s-a confruntat cu „reacții violente”, fiind inclusiv amenințată că va fi dată în judecată.

„Părinții sunt cei care, cel puțin din experiența mea, au reacții violente și agresive la adresa mea, pentru că cer dovezi. Părinții vin când sunt chemați la școală și îmi spun: «Vă dau în judecată! Ce aveți cu copilul meu? Eu vreau dovada»”, a mai spus profesoara.

„Am chemat poliția și lucrurile au rămas tot așa”

Directoarea liceului a mai spus că, în calitate de director, nu poate căuta în ghiozdanele elevilor, fiind nevoită să alerteze poliția atunci când există suspiciuni privind consumul de droguri la școală.

„Am chemat poliția, am sesizat părinții și lucrurile au rămas tot așa. (…) Nu am sesizat DIICOT-ul ca atare. Nu e ca și cum lucrurile ar fi fost ascunse sub preș”, a mai spus aceasta.

Șapte persoane, reținute în dosar

Luni, 20 martie, autoritățile au efectuat 23 de percheziții domiciliare în Capitală, într-un dosar cu acuzații de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Anchetatorii spun că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București. În urma perchezițiilor, 22 de tineri, printre care elevi, au fost duși la audieri.

Doi dintre liceenii conduși la audieri ar fi elevi la Liceul Traian și Liceul Hristo Botev, iar părinții lor lucrează la Ministerul Afacerilor Externe, respectiv DNA, potrivit G4Media, care citează surse judiciare.

După audieri, șapte persoane anchetate în dosar au fost reținute, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar, potrivit Euronews, care citează surse judiciare.

Previous ArticleRobert Negoiță a anunțat că în Sectorul 3 a fost amenajat un nou loc de joacă pentru copiiNext Article
x
Da-mi un "Like":