Merita Citit

Ministerul Transporturilor a lansat licitația pentru proiectul de la Mogoșoaia

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a prezentat detalii despre lucrările planificate pentru proiectul de la Mogoșoaia, județul Ilfov, pentru lărgirea la 4 benzi a DN1A între Centura Capitalei și intersecția cu Șos. Chitila – Parc Mogoșoaia. Licitația pentru acest proiect a fost lansată de Ministerul Transporturilor.

A fost transmisă spre validare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire pentru execuția lucrărilor proiectului de lărgire la 4 benzi a DN1A între Centura București și intersecția cu Șoseaua Chitila – Parc Mogoșoaia, transmite Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

Proiectul constă în lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 metri pe o lungime de 1,28 km, însoțită de construirea de trotuare de 2,5 metri lățime, o zonă mediană de 1 metru și o zonă verde. Vor fi construite două pasaje pietonale – unul subteran amplasat în fața Parcului Mogoșoaia, prevăzut cu scări fixe, rulante și lifturi, și unul suprateran în nordul podului CF 700, dotat cu lifturi, scări fixe și o stație de transport în comun.

Vor fi amenajate trei intersecții la nivel și vor fi realizate lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, consolidare, siguranță circulației și amenajări peisagistice pentru spațiile verzi. Procedura de atribuire pentru execuția lucrărilor va fi realizată concomitent cu procedurile de expropriere.

Proiectul va fi finanțat prin surse externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Programul Operațional Transport 2021-2027, precum și din bugetul de stat.

„Acest proiect se realizează la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și al primăriei locale Mogoșoaia”, a concluzionat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Previous ArticleNext ArticleFacultatea de Drept din cadrul ASE a lansat programul postuniversitar intitulat „Dreptul bancar şi al noilor tehnologii”
x
Da-mi un "Like":