Merita Citit

Vineri, 24 martie 2023, încet tratamentele contra insectelor, potrivit anunțului făcut de PMB

Primăria Municipiului București a anunțat că, începând de vineri, 24 martie 2023, se vor efectua tratamente împotriva căpușelor. Soluțiile de combatere a insectelor vor fi pulverizate în spațiile verzi de pe domeniul public.

Căpușele prezintă un pericol atât pentru animalele de companie, cât și pentru oameni, deoarece sunt purtătoare ale mai multor boli, inclusiv Lyme. Pentru a preveni îmbolnăvirea, în fiecare an se efectuează dezinsecții pentru a diminua șansele de mușcătură.

Acțiunile de combatere a căpușelor vor avea loc pe toată perioada sezonului cald, după cum a informat Primăria Capitalei. Operațiunile de dezinsecție se vor desfășura în toate spațiile verzi ale domeniului public, precum parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire și terenuri aferente imobilelor (asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale).

În anul 2023, municipalitatea va efectua cinci tratamente de dezinsecție pentru combaterea căpușelor.

Substanța care va fi utilizată în tratamentele din București este SOLFAC Trio EC 140. Aceasta va fi pulverizată/atomizată pe stațiile publice cu ajutorul echipamentelor specializate. Conform unui comunicat de presă emis de PMB, concentrația insecticidului va fi de 2%.

SOLFAC Trio EC 140 este un concentrat emulsionabil utilizat pentru a combate o serie de insecte care apar în sezonul cald, inclusiv căpușele, țânțarii, muștele și gândacii.

 
În concentrația folosită pentru combaterea căpușelor, soluția insecticidă nu este toxică pentru om și animale. Toate produsele biocide utilizate de CMEIB sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională pentru Produse Biocide, a anunțat Primăria.

Locuitorii Bucureștiului au opțiunea de a face sesizări în cazul în care observă apariția unor focare de infestare în oraș. Pentru aceasta, cetățenii pot utiliza adresa de e-mail: sesizari@cmeib.ro sau pot suna la numărul de dispecerat: 0752.041.898. Potrivit anunțului emis de Primăria Municipiului București, acest număr de telefon este disponibil non-stop.

Previous ArticleCMEB vrea să colaboreze cu autoritățile pentru a crea un mediu sigur în liceeNext ArticleScandal între interlopi pe o strada din Sectorul 4 al Capitalei
x
Da-mi un "Like":